Канал «Еспресо TV» почав мовити на Донецьк за допомогою польського передавача

Канал «Еспресо TV» почав мовити на Донецьк за допомогою польського передавача

17 Лютого 2015
5027
17 Лютого 2015
18:12

Канал «Еспресо TV» почав мовити на Донецьк за допомогою польського передавача

5027
Канал «Еспресо TV» почав мовити на Донецьк за допомогою польського передавача
Канал «Еспресо TV» почав мовити на Донецьк за допомогою польського передавача

16 лютого Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення  (КРРТ) на 55-му телевізійному каналі в спеціальному режимі розпочав трансляцію програм ТОВ «Голдберрі» («Еспресо TV») з півдня на місто Донецьк. Про це повідомляє прес-служба КРРТ.

 

Трансляція відбувається через один з телевізійних передавачів, що були надані Україні Польщею. Пусконалагоджувальні роботи велись протягом кількох тижнів. Фахівці КРРТ спочатку готували обладнання у лабораторних умовах, потім - безпосередньо на об'єкті, де передавач був встановлений.

 

«Напружена праця багатьох наших співробітників заслуговує особливої подяки, адже вони здійснили суттєвий внесок в забезпечення нових можливостей з максимального поширення мовлення українських телерадіокомпаній на територію, що знаходиться під контролем сепаратистів», - зазначає прес-служба установи.

 

Нагадаємо, 18 грудня 2014 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення прийняла офіційне рішення, яким дозволила 5-му каналу, «Україні», «1+1», каналу «24», «Еспресо TV» та «Радіо 24» вести на території Донецької та Луганської областей тимчасове тестове мовлення на час проведення антитерористичної операції на низці частот, на які ці мовники не мають ліцензій. Зокрема, «Еспресо TV» дозволили мовити на 33 ТВК в місті Лисичанську (Луганська область).

 

Згодом Нацрада дозволила «Еспресо TV» тимчасово, на час проведення антитерористичної операції, мовити на частоті 55 ТВК в місті Волновасі (Донецька область).

 

6 лютого президент Литви Даля Грібаускайте заявила, що її країна готова передати Україні телевізійні ретранслятори для налагодження телевізійного мовлення на підконтрольній терористами території. 

 

13 лютого голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що Державний департамент США і американський державний іномовник «Голос Америки» розглядають можливість надати Україні потужні передавачі для встановлення їх на території антитерористичної операції та відновлення там мовлення українських телерадіокомпаній. 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду