Радіопроект «Хроники Донбасса» стає щогодинним (ДОПОВНЕНО)

Радіопроект «Хроники Донбасса» стає щогодинним (ДОПОВНЕНО)

17 Лютого 2015
3208
17 Лютого 2015
14:44

Радіопроект «Хроники Донбасса» стає щогодинним (ДОПОВНЕНО)

3208
Радіопроект «Хроники Донбасса» стає щогодинним (ДОПОВНЕНО)
Радіопроект «Хроники Донбасса» стає щогодинним (ДОПОВНЕНО)

Із лютого спільний інформаційний проект українських радіостанцій «Хроники Донбасса» виходитиме щогодини з 8:00 до 20:00. Про це повідомляє прес-служба «Радіокомітету».

 

Нагадаємо, проект готує команда «Громадського радіо», а транслюють «Радіо 24»«Русское радио - Украина» та «Перець ФМ» через передавачі, що розміщені поблизу Луганська та Донецька. Наразі в ефір упродовж дня виходять чотири випуски новин. Надалі журналісти планують зробити проект цілодобовим.

 

«Через наших родичів та друзів, які живуть на окупованій території, ми перевіряємо якість звучання. Щодня ми отримуємо підтвердження чи добре нас чути. Ми ведемо перемовини з іншими радіокомпаніями щодо розширення мовлення», - розказала «Радіокомітету» журналіст проекту Наталія Соколенко (на фото).

 

Пані Соколенко звертає увагу на те, що контент загальнонаціональних радіостанцій не підходить для аудиторії Донбасу: «Вони не готові сприймати українську мову, але готові сприймати російську, тому саме такою мовою і потрібно готувати інформацію. Ми робимо новини таким чином, щоб люди, які потенційно є симпатиками тієї влади, замислювались над тим, що зараз відбувається у країні. Ми розуміємо, що сторона ДНР та ЛНР подає інформацію зі свого боку, ми ж наводимо різні дані: як з їхніх сайтів, так і з наших джерел. Ми намагаємось передавати інформацію так, щоб вони побачили, що світ є не таким, яким вони його собі уявляють. Наприклад, як інформацію подає "Козаче FM"».

 

За словами Наталії Соколенко, журналісти проекту не намагаються приховати проблеми, які виникають у мешканців східних регіонів у зв'язку з діями української влади. «Наприклад, щодо перетину кордону. Ми говоримо про черги і про інші незручності, але водночас ми інформуємо і про черги на російському кордоні», - додає вона.

 

Нагадаємо, «Хроники Донбасса» вийшли в ефір наприкінці грудня. «Громадське радіо» поки не має своїх частот, тому проект ретранслюють інші ефірні радіостанції. «Ми дуже вдячні радіостанціям "24" та "Русскому радио - Украина" за те, що вони зрозуміли, що потрібно це робити. Ми й надалі просимо Національну раду і самі шукаємо передавачі, щоб із часом зробити продукт цілодобовим. Якби ми отримали можливість мовити цілодобово, тоді б ми робили програми про примирення народів, які вже були в історії. Наприклад, червоні кхмери, які вирізали третину свого населення, але  потім їх ватажки зрозуміли, що потрібно виходити на діалог та припиняти війну», - зазначила пані Соколенко.

 

Журналістка вважає, що цей досвід дуже важливий, оскільки рано чи пізно після війни настане мир: «І нам доведеться жити з цими людьми. Вони можуть помилятись і надалі, але попри це вони не перестають бути людьми, і не перестають бути українцями. Ми маємо про це говорити. Адже необхідно втягнути цих людей у діалог зі всією країною».

 

Як писала «Детектор медіа», Нацрада офіційно дозволила «Радіо 24» і «Русскому радио - Украина» тимчасово мовити без ліцензій на низці частот у Донецькій та Луганській областях. На цих частотах радіостанції ретранслюють випуски спецпроекту «Громадського радіо» «Хроники Донбасса».

 

Фото - hromadskeradio.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3208
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду