Програма «В гостях у Дмитра Гордона» виходитиме на телеканалі «Тоніс» і на «Центральному каналі»

Програма «В гостях у Дмитра Гордона» виходитиме на телеканалі «Тоніс» і на «Центральному каналі»

17 Лютого 2015
4882
17 Лютого 2015
09:36

Програма «В гостях у Дмитра Гордона» виходитиме на телеканалі «Тоніс» і на «Центральному каналі»

4882
Програма «В гостях у Дмитра Гордона» виходитиме на телеканалі «Тоніс» і на «Центральному каналі»
Програма «В гостях у Дмитра Гордона» виходитиме на телеканалі «Тоніс» і на «Центральному каналі»

Журналіст і видавець Дмитро Гордон підтвердив, що приводом для закриття його програми «В гостях у Дмитра Гордона» на Першому національному стало його інтерв'ю з колишнім мером Києва Леонідом Чорновецьким. Рішення про припинення трансляції прийняв генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія, повідомив автор програми на своєму сайті «Гордон».

 

Пан Гордон нагадав, що його програма з'явилася на українському телебаченні в 1999 році, і за 16 років існування її героями стали близько 600 осіб. При цьому автор  програми зазначає, що виробляв її за свій власний рахунок і телеканал не сплачував йому кошти за трансляцію.

 

«Всі ці роки я невтомно мотався по містах і країнах у пошуках співрозмовників, які могли б перевернути і душу, і життя, могли б змусити сміятися і плакати, співпереживати, співчувати. Всі ці інтерв'ю, відчуваючи якусь особливу місію, я роблю повністю за свій рахунок, оплачуючи і переїзди, і роботу великого творчого колективу. Ніколи за всі роки існування програми жоден телеканал не заплатив мені за одержуваний готовий продукт ні копійки, але щастя, впевнений я, не в грошах, а в результаті - коли бачиш, що робота твоя не марна, коли чуєш і читаєш відгуки вдячних глядачів», - стверджує Дмитро Гордон.

 

Він також подякував керівникам Першого національного Ігорю Сторожуку, Олександру Савенку, Тарасу Стецьківу, Віталію Докаленку, Єгору Бенкендорфу, Олександру Пантелеймонову, Зурабу Аласанії за співпрацю. Окремо Дмитро Гордон згадав екс-керівника НТКУ Василя Ілащука, який начебто зняв свого часу програму з ефіру через появу в ній російськомовних співрозмовників.

 

Серед колишніх співрозмовників автора програми - особистості, які займають нерідко протилежні позиції стосовно незалежної України:  Мустафа Джемілєв і Володимир Жириновський, Леонід Кравчук і Михайло Горбачов, Микита Міхалков і Дмитро Ярош, Станіслав Говорухін і Юрій Шухевич та інші. «Об'єднувати їх, таких, здавалося б, різних, може тільки одне - моє і глядацьке бажання знайти правду і докопатися до істини, якими б гіркими і несподіваними ця правда і ця істина не були б», - зазначає Дмитро Гордон.

 

Формальним приводом для закриття програми став показ на Першому національному його інтерв'ю екс-мером Києва Леонідом Черновецьким, який живе зараз у Грузії. Дмитро Гордон підкреслює,  що «ще зовсім недавно кияни двічі обирали цієї людини мером української столиці, і відмахуватися від цього факту безглуздо і нерозумно». За його словами, пан Черновецький розповів у своєму інтерв'ю багато такого, що змушує дивитися на нашу новітню історію під дещо іншим кутом. «Чого тільки його одкровення про Януковича варті! До речі, якби сьогодні була можливість зробити інтерв'ю з Януковичем, я неодмінно б нею скористався - надто багато до нього накопичилося питань», - заявляє автор програм.

 

Водночас Дмитро Гордон заявляє, що «про причини припинення виходу моєї програми на Першому національному Зураб Аласанія написав у своєму пості в Facebook, і додати до цього нічого». «Безумовно талановитому журналісту з Харкова, який створює сьогодні суспільне телебачення, видніше, яким воно має бути, і я від душі бажаю йому успіху», - пише журналіст.

 

Він також повідомив, що програма «В гостях у Дмитра Гордона» буде виходити, як і колись, на телеканалі «Тоніс» - з понеділка по п'ятницю о 19.00 і на «Центральному каналі» (по вихідних). Також телепрограми Дмитра Гордона можна побачити на сайті інтернет-видання «Гордон» та на офіційному YouTube-каналі «В гостях у Гордона».

 

Як повідомляє медіатаблоїд «Дуся», генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія написав у своєму Facebook, що до програми Дмитра Гордона існували претензії редакційного характеру. «Дивним чином Діма Гордон, який зробив мейнстрім генератором своєї популярності в масах - тепер випав з нього, не відчувши, або не захотівши під нього підлаштовуватися. "Майстер великих форм" не погодився а) прислухатися до змін настрою суспільства, чиє сприйняття загострене до краю військовим часом б) ліпити скоростиглі, неглибокі, "сінхроноподібні" інтерв'ю з "актуальними" героями»,  - написав Зураб Аласанія.

 

Очільник Першого національного також підтвердив, що формальним приводом для зняття програми з ефіру стало інтерв'ю з Леонідом Чорновецьким. «Ось таким каменем на дорозі співпраці став Леонід Черновецький в останній програмі Дмитра Гордона. Не час. Не місце. Так вважаємо ми на каналі. Свідомо випустивши в ефір, показавши автору і самим собі, що на каналі немає і не буде цензури чи чорних списків, а вже потім повідомивши Дмитра Ілліча про заплановане припинення договору», - повідомив гендиректор НТКУ.

 

Зураб Аласанія також зазначив, що Дмитро Гордон сприйняв звістку абсолютно стоїчно, бо «знає, що його матеріали самоцінні і самодостатні, і подібне переживав вже багато разів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4882
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду