Facebook запропонує рекламодавцям вимірювати продажі, а не кліки

Facebook запропонує рекламодавцям вимірювати продажі, а не кліки

28 Січня 2015
3140
28 Січня 2015
20:06

Facebook запропонує рекламодавцям вимірювати продажі, а не кліки

3140
Facebook запропонує рекламодавцям вимірювати продажі, а не кліки
Facebook запропонує рекламодавцям вимірювати продажі, а не кліки

Facebook має намір запропонувати брендам новий спосіб розрахунку конверсії, зробивши продажі, а не кліки кращим показником ефективності кампаній на цій платформі. Цей крок стане відповіддю на побажання рекламодавців якимось чином вийти за межі підрахунку кліків. Завдяки новому підходу бренди зможуть оцінити, яка частина їхніх бюджетів, що виділяються на рекламу в Facebook, впливає на продажі в магазинах та інтернеті, пише AdIndex з посиланням на TheDrum.

 

Підрахунки будуть проводитися за допомогою інструменту Lift, який показує швидкість конверсії. Після створення рекламної кампанії соціальна мережа сформує тестову групу, куди увійдуть ті, хто бачить рекламу, і контрольну групу з тими, хто не бачить рекламу. Рекламодавці будуть завантажувати в зашифрованому вигляді інформацію про конверсію, а Facebook розрахує внесок кампанії на основі порівняння двох груп. Всі результати аналізу будуть доступні для менеджерів реклами.

 

Соціальна мережа сподівається,що цей показник стане стандартним засобом вимірювання ефективності кампаній, оскільки він змушує рекламодавців платити за рекламу, а не покладатися на органічний, не таргетований контент.

 

Як і Google, Facebook намагається переконати бренди менше залежати від кліків і показів та випускає інструменти, які підраховують реальніші показники - зокрема, продажі.

 

Багато популярних вимірювальних систем переоцінюють значення останнього кліку. Про це говорив і Марк Цукерберг, який підкреслював, що, за даними недавніх досліджень, 90% людей, які здійснили покупку в офлайн-магазинах, прийшли туди тому, що побачили їхню інтернет-рекламу і при цьому не кликали на неї.

 

Facebook має можливості для того, аби з'ясувати, як сильно переглянута реклама впливає на покупки, адже соціальна мережа володіє активною базою користувачів з 1,3 млрд.осіб. Також бренди можуть зв'язати користувачів Facebook з продажами за допомогою власних баз даних, з'єднаних з базою Facebook анонімно через такі програми, як Custom Audiences.

 

Нагадаємо, восени компанія Facebook почала використовувати персональні дані користувачів соцмережі у своєму новому рекламному сервісі Atlas, що обслуговуватиме сайти, які не належать компанії, але базуються на інформації про фейсбук-юзерів,.Аtlas раніше належав Microsoft і був куплений Facebook'ом торік за суму близько 100 мільйонів доларів.

 

У вересні ринкова капіталізація Facebook вперше подолала позначку в $200,26 млрд. Лише за III квартал 2014 року компанія заробила більше, ніж протягом усього 2013 року. Причиною цьому став величезний приріст надходжень від реклами та мобільних додатків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду