Нацрада призначила повторні перевірки каналу Z-TV, «Любимого радио» и радіо «Шансон»

Нацрада призначила повторні перевірки каналу Z-TV, «Любимого радио» и радіо «Шансон»

21 Січня 2015
5700
21 Січня 2015
17:31

Нацрада призначила повторні перевірки каналу Z-TV, «Любимого радио» и радіо «Шансон»

5700
Нацрада призначила повторні перевірки каналу Z-TV, «Любимого радио» и радіо «Шансон»
Нацрада призначила повторні перевірки каналу Z-TV, «Любимого радио» и радіо «Шансон»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки ліцензіатів, які, за інформацією Нацради, не усунули порушень, виявлених під час попередніх перевірок. Зокрема, це ТОВ «Підлітковий канал» (супутниковий канал Z TV), ПП «Компанія "Нова хвиля"» («Любимое радио») і ТОВ «Телерадіокомпанія "Шансон"» (радіо «Шансон»). Відповідні рішення Нацрада прийняла на засіданні 15 січня.

 

За даними Нацради, телеканал Z TV так і не відновив супутникове мовлення, за відсутність якого отримав попередження в серпні 2014 року.

 

За даними моніторингу 25 листопада, «Любимое радио» не дотримується 50-відсоткової квоти музичних творів українських авторів, нечітко відокремлює рекламу, має відхилення від програмної концепції. За результатами попередньої перевірки Нацрада не оголошувала компанії попередження, а взяла до відома виявлені порушення та зобов'язала їх усунути, чого компанія, на думку Нацради, не зробила.

 

Аналогічна ситуація і з ТРК «Шансон», яка не мала попередження, але була зобов'язана усунути виявлені попередньою перевіркою порушення, чого не зробила. За даними моніторингу 20 жовтня, компанія має відхилення від програмної концепції в Тернополі, а в рекламі концерту не надала інформацію про використання чи невикористання фонограм.

 

Нацрада 15 січня призначила позапланову перевірку ще однієї компанії з мережі радіо «Шансон» - ТОВ «Євромюзік», яке саме попросило про перевірку, щоб скасувати санкцію «оголошення попередження». Аналогічне рішення (перевірка за зверненням про скасування попередження) Нацрада прийняла і щодо каналу «112 Україна» (супутникова ліцензія ТОВ «ТРК 112-ТВ»), який виявив бажання скасувати попередження.

 

Нагадаємо, що Нацрада 15 січня призначила позапланові перевірки трьох цифрових регіональних телеканалів з мультиплексу МХ-5, які, за інформацією Нацради, не усунули порушень, виявлених під час попередніх перевірок. Це ТОВ «Персей ТВ», що має ліцензію на місце в МХ-5 у місті Кагарлику Київської області, ТОВ «Редакція газети "Україна-центр"», що має ліцензії на місце в МХ-5 у шести містах Кіровоградської області, і ТОВ «Мультиплексресурс», що має ліцензію на місце в МХ-5 у місті Львові.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду