ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України

ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України

14 Січня 2015
3750
14 Січня 2015
16:01

ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України

3750
ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України
ZIK покаже спецпроект про святкування Маланки у регіонах Західної України

Сьогодні, 14 січня, о 22.25 на телеканалі ZIK вийде спецрепортаж «Переберія. Наш карнавал» про святкування Маланки на Буковині та Тернопільщині. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«Західна Україна - маланкує! У містичну ніч із 13 на 14 січня найвіддаленішими селами Буковини, Тернопільщини і Прикарпаття відшаленіли  масштабні костюмовані дійства, аналогів яким у країні немає», - анонсує прес-служба.

 

Святкові заходи журналісти телеканалу зняли у місті Вашківцях, селищі Красноїльську (Чернівецька область) та у селі Горошовій на Тернопільщині.

 

Показу «Переберії. Наш карнавал» передуватиме випуск проекту «Особливий погляд. Ріо-де-Вашківці», який з'явиться в ефірі о 22.00. Для цієї програми журналісти дослідили традиції української Маланки у Вашківцях - місті, яке віддавна є столицею Переберії. Тут живуть майстри зі створення костюмів і масок, сюди з'їжджаються тисячі туристів, а мешканці села готуються до свята Маланки цілий рік.

 

 

Однією з особливостей сучасного святкування є щорічна поява нових карнавальних персонажів, коли компанію традиційним Маланці, Ведмедю і Козі складають представники сучасних професій, політики, державні діячі. Журналісти ZIK простежили, як учасники маланківських дійств намагаються реагувати на останні події в країні.

 

«Які герої і анигерої цьогоріч поповнили український карнавал, що символізують різноманітні маски та образи? -  про це в учасників Переберії розпитував народний проект «Вільний мікрофон», який побував у Вашківцях. У спецрепортажі найцікавіші розповіді поєднаються з унікальними кадрами святкувань», - повідомляє телеканал.

 

Нагадаємо, вчора святкування Маланки відбувалося у прямому ефірі ТРК «Львів».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3750
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тернополянин
3388 дн. тому
Повиправляйте помилки, неуки. У КрасноїльсьКУ, Горошова - Горошовій.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду