Дмитро Фірташ вирішив фінансувати українську службу Euronews?

Дмитро Фірташ вирішив фінансувати українську службу Euronews?

2 Січня 2015
8924
2 Січня 2015
15:57

Дмитро Фірташ вирішив фінансувати українську службу Euronews?

8924
Дмитро Фірташ вирішив фінансувати українську службу Euronews?
Дмитро Фірташ вирішив фінансувати українську службу Euronews?

Український олігарх, співвласник групи каналів «Інтер» Дмитро Фірташ вирішив взяти на себе фінансування української служби Euronews. Про повідомляє у себе на сторінці шеф-редактор радіо «Вести» Сакен Аймурзаєв.

 

«Ще одна вам новина з достовірних джерел. Дм. Фірташ вирішив взяти на себе фінансування української служби "Євроньюз". Рішення прийнято на засіданні Наглядової ради "Євроньюз". Поки, здається, публічно не оголосили. Контракт у "Євроньюз" на фінансування української служби підписаний з НТКУ, але нацканал не платить два роки. Тепер платити буде Фірташ. Може цим займетеся, милі, а не Кобзоном?», - запитує Сакен.

 

У коментарі «Детектор медіа»  генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія  зазначив, що хоче розірвати угоду про співпрацю з Euronews, причому вже з 2015 року. «Договір був укладений керівництвом каналу, якого вже давно тут немає. Ми заборгували "Євроньюз" 10 млн 700 тисяч євро. Якщо не розірвати цей кабальний договір, то за цей рік до боргу додасться ще понад 5 млн євро. Є розпорядження Кабміну щодо підписання НТКУ цього договору. Платня була встановлена найвища серед усіх учасників - 5.5 млн на рік. Вони роблять для нас 30 хвилин на день. І то не завжди. 11 млн євро - це величезні борги, НТКУ ніколи не зможе їх виплатити. У бюджеті країни немає таких грошей, але якщо це триватиме, то наступного року борг зросте до 17 млн євро. Ніхто не хоче приймати рішення», - бідкається Зураб Аласанія.

 

За словами Аласанії, тривають перемовини з гендиректором телеканалу Euronews. «Про бажання Фірташа фінансувати цей канал я не знаю. Я написав листа до Кабміну, що ми хочемо відмовитись від 1% акцій, які нам належать згідно з договором, готові не продовжувати цю ліцензію», - сказав гендиректор НТКУ. Euronews є приватною кампанією, і чи бере в ній участь Фірташ, Аласанія не знає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8924
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зритель из Киева
3395 дн. тому
Денег у НТКУ нет. Ещё вопросы? Кто платит, тот и заказывает музыку
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду