Найбільші новинні сайти розпочали боротьбу з піратськими мобільними аплікаціями

Найбільші новинні сайти розпочали боротьбу з піратськими мобільними аплікаціями

26 Грудня 2014
3614
26 Грудня 2014
09:12

Найбільші новинні сайти розпочали боротьбу з піратськими мобільними аплікаціями

3614
Найбільші новинні сайти розпочали боротьбу з піратськими мобільними аплікаціями
Найбільші новинні сайти розпочали боротьбу з піратськими мобільними аплікаціями

Нещодавно відбулося зібрання ініціативної групи представників десяти найбільших українських новинних сайтів («Обозреватель», «Цензор.нет», УНІАН, «Українська правда», «Кореспондент» тощо). Їх учасники обговорили проблему боротьби з піратством у мобільних аплікаціях. Про це «Детектор медіа» розповів один з учасників ініціативної групи Роман Андрейко, генеральний директор медіахолдингу «Люкс».

 

Причиною зустрічі стала поява в App Store і Google Play Market великої кількості аплікацій, які працюють як агрегатори контенту інших ресурсів. Завдяки цьому вони отримують суттєву перевагу перед аплікаціями виробників цього контенту, оскільки без витрат формують новинну стрічку не від одного ресурсу, а від їх необмеженої кількості.

 

«Насамперед, ми будемо звертатися до тих, хто створив ці аплікації-агрегатори, з пропозицією припинити незаконне використання наших об'єктів права інтелектуальної власності. Також звертатимемося до App Store і Google Play Market, щоб вони блокували аплікації і тим самим спонукали їх власників припинити порушення наших авторських прав. А якщо перші два кроки не дадуть результату, ми звернемося до правоохоронних органів, щоб притягнути їх до відповідальності за відповідними статтями Кримінального кодексу», - окреслив плани ініціативної групи Роман Андрейко.

 

За його словами, боротьба з піратством - завдання непросте, проте у даному випадку цілком реальне. «Ми знаємо про досвід телеканалів, які нещодавно також боролися з піратством в «звичайному» інтернеті. І ми розуміємо, що наша задача є трохи простішою, тому що в нашому випадку є тільки два місця, де ці аплікації можна купити або безкоштовно встановити - це App Store і Google Play Market. І обидва поважають авторські права і сприяють їх власникам у name="_GoBack">захисті», - підсумував Роман Андрейко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3614
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду