Телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» відмовляються від прямої реклами

Телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» відмовляються від прямої реклами

24 Грудня 2014
5126
24 Грудня 2014
19:20

Телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» відмовляються від прямої реклами

5126
Телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» відмовляються від прямої реклами
Телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2» відмовляються від прямої реклами

Із січня 2015 року телеканали «Футбол 1» і «Футбол 2», що входять до складу медіахолдингу «Медіа Група Україна», відмовляються від прямої реклами в ефірі на користь розміщення преміального спонсорства. Про це йдеться в повідомленні прес-служби каналів.

 

Ексклюзивним продавцем преміальних спеціалізованих спонсорських пакетів на каналах є компанія «Спорт Маркет Плюс».

 

За словами директора медіахолдингу «Медіа Група Україна» Євгена Лященка, на сьогоднішній день таку модель відносин із рекламодавцями застосовують ФІФА та УЄФА.

 

Згідно зі стратегією продажів телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2» у 2015 році головна пропозиція полягатиме у наданні можливості рекламодавцеві придбати статус «Партнер каналів». Потенційні партнери зможуть обирати необхідну для них категорію співпраці. При цьому до пропозиції входитиме як обсяг спонсорських проявів в ефірі, так і позаефірні рекламні можливості, а період до розгляду - довгостроковий: наприклад, календарний рік або футбольний сезон.

 

Опція «Партнер каналів» буде єдиною можливою платформою для проявів в ефірі каналів «Футбол 1» і «Футбол 2».

 

«Дійсно, з першого дня Нового року канали «Футбол 1» і «Футбол 2» відмовляються від прямої реклами у своєму ефірі. Замінить цю опцію преміальне спонсорство, яке відрізняється від прямої реклами максимальною прив'язкою до програмного продукту та фіксованим розміщенням, - розповідає комерційний директор медіахолдингу «Медіа Група Україна» Володимир Квашин. - Це дозволить рекламодавцям отримувати більший ефект за рахунок високих показників частоти контакту з аудиторією, асоціативних прив'язок до бренду та підвищення лояльності».

 

Як відомо, канали «Футбол 1» і «Футбол 2» є платними, тож крім спонсорства вони планують надалі заробляти кошти і від абонплати, яку з кожного глядача їм сплачують провайдери. «Суть нашої моделі бізнесу полягає в тому, що ми працюємо на абонентській платі, і, придбавши пакет наших футбольних каналів, глядач сплачує справедливу ціну за перегляд якісного видовищного футбольного контенту. Модель спортивних платних каналів не припускає рекламної монетизації, тому відмова від прямої реклами є логічним кроком», - коментує нововведення директор каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» Олександр Денисов.

 

Як писала «Детектор медіа», «Футбол 1» і «Футбол 2» з нового року суттєво підвищують ціни для провайдерів. Нещодавно низка асоціацій провайдерів поскаржилася на те, що ціни прив'язані до долара і вартість прав на ретрансляцію каналів «Футбол 1» і «Футбол 2» з 1 січня збільшиться у 2-3 рази в $ або 4-6 разів у гривні. «Детектор медіа» звернулася до прес-служби холдингу «Медіа Група Україна» з проханням прокоментувати цінову політику каналів «Футбол 1» і «Футбол 2», однак досі не отримала відповіді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5126
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду