Аласанія офіційно повідомив Шустера про припинення співпраці (ДОКУМЕНТ)

Аласанія офіційно повідомив Шустера про припинення співпраці (ДОКУМЕНТ)

15 Грудня 2014
8846
15 Грудня 2014
21:40

Аласанія офіційно повідомив Шустера про припинення співпраці (ДОКУМЕНТ)

8846
Аласанія офіційно повідомив Шустера про припинення співпраці (ДОКУМЕНТ)
Аласанія офіційно повідомив Шустера про припинення співпраці (ДОКУМЕНТ)

Генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ, Перший національний канал) Зураб Аласанія офіційно повідомив генерального директора продакшну «Савік Шустер студія» Савіка Шустера про припинення співпраці через неможливість пролонгації договору на виробництво ток-шоу «Шустер live» на 2015 рік. Копію листа пан Аласанія оприлюднив у Facebook.

 

Укладений 6 березня 2014 року договір діє до 31 грудня 2014 року та автоматично продовжується за умови відсутності попередження про неможливість його пролонгації.

 

Зураб Аласанія офіційно попередив Савіка Шустера про неможливість пролонгації через суттєві зміни в сітці мовлення НТКУ на 2015 рік, пов'язані, зокрема, і з необхідністю виконання державного замовлення, а також враховуючи те, що на підготовку НТКУ нових телевізійних проектів скеровується значна кількість коштів.

 

 

Як писала «Детектор медіа», в березні Національна телекомпанія України, яку очолював Олександр Пантелеймонов, уклала із «Савік Шустер студією» три угоди: ліцензійну, рекламну і спонсорську - строком до кінця року. Угода передбачала випуск в ефір 159 випусків «Шустер live». Таким чином, крім великого п'ятничного ток-шоу в ефірі Першого національного почав виходити щоденний проект «Шустер live. Будні».

 

Про наміри знайти альтернативу «Шустер live» Зураб Аласанія почав говорити одразу після свого призначення в НТКУ. Наприкінці березня він заявив, що кожна година трансляції ток-шоу «Шустер live» обходиться «Савік Шустер студії» в 15 тисяч гривень. Також він додав: «Студія Шустера увійшла на комерційній основі й оплачує каналу (договір, як з'ясувалося, укладений аж до кінця року) трансляцію». На початку квітня пан Аласанія заявив, що на Першому національному має з'явитися власний продукт, аби потреба в «Шустер live» відпала.

 

3 жовтня під час випуску «Шустер live» Савік Шустер у прямому ефірі Першого національного заявив прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що керівник НТКУ Зураб Аласанія «починає закривати ефіри програми незважаючи на контракт, укладений до 1 січня».

 

Пан Аласанія в свою чергу назвав заяву ведучого «шантажем в прямому ефірі» і повідомив, що з 6 жовтня низка програм дійсно або випадуть з ефіру, або скоротять хронометраж через початок розміщення в ефірі обов'язкової передвиборної агітації.

 

6 жовтня Зураб Аласанія анонсував зміни сітки мовлення на Першому національному у період проведення позачергових парламентських виборів. Програма «Шустер live» була переміщена в пізніший слот (21.40), а з 13 жовтня - в ранковий прайм (9.30). При цьому час виходу п'ятничних програм не змінився.

 

У жовтні Зураб Аласанія повідомив «Дусі», що має намір не продовжувати контракт із Савіком Шустером. У листопаді він знову нагадав, що контракт завершується 31 грудня і він його не пролонгуватиме.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8846
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
3390 дн. тому
Спокуха. Шавік не пропаде. Якусь шпаринку знайде. Питання в іншому: коли в українському ефірі пануватимуть не семіти, кавказці тощо, а українці?
Dc
3390 дн. тому
Червякам щустерам шувалкиным вещать на всяких навозных вестях, а не танцевать на украинских костях!
цукен
3390 дн. тому
Значна кількість коштів на свої програми , кажете . Це що , тепер будуть давати машини з бензином і не треба буде знімальним групам купувати його за свій кошт?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду