Андрій Подщипков заперечує інформацію про продаж телеканалу «112 Україна»

Андрій Подщипков заперечує інформацію про продаж телеканалу «112 Україна»

9 Грудня 2014
3795
9 Грудня 2014
10:26

Андрій Подщипков заперечує інформацію про продаж телеканалу «112 Україна»

3795
Андрій Подщипков заперечує інформацію про продаж телеканалу «112 Україна»
Андрій Подщипков заперечує інформацію про продаж телеканалу «112 Україна»

Генеральний директор і засновник медіагрупи «112 Україна» Андрій Подщипков назвав чутками інформацію про продаж телеканалу «112 Україна». Про це йдеться в повідомленні прес-служби каналу.

 

«Так, я чув чутки про те, що ми ведемо переговори про продаж телеканалу з представниками влади. Можу сказати, що це - чутки, ніяких переговорів ні я, ні мої представники з цього приводу не вели», - повідомив Андрій Подщипков.

 

На каналі звертають увагу на те, що інформація про продаж телеканалу з'явилася після виходу «112 Україна» на перше місце серед інформаційних телеканалів (2 грудня за аудиторією 18+), а також попереджень з боку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Водночас Андрій Подщипков не виключає можливості таких переговорів у майбутньому: «Ми готові вести переговори про продаж телеканалу, але тільки, якщо це будуть переговори про придбання за ринковою ціною, і мова не буде йти про "віджимання" телеканалу з використанням адміністративних методів і контролюючих органів. Що можу сказати точно, так це те, що ми продовжимо залишатися найоб'єктивнішим телеканалом у країні, в ефірі якого слово отримає представник будь-якої політичної сили, яка виступає за цілісність України і не веде антидержавну діяльність».

 

Нагадаємо, міністр інформаційної політики, донедавна генеральний продюсер 5-го каналу Юрій Стець у коментарі «Детектор медіа» назвав несерйозними чутки про можливу купівлю каналу «112 Україна» людьми з оточення Президента України, про які у своєму блозі на «Українській правді» написав ведучий програми «Гроші» на каналі «1+1» Олександр Дубинський.

 

Телеканал «112 Україна» пов'язують з колишнім міністром внутрішнім справ Віталієм Захарченком і колишній першим віце-прем'єр-міністром Сергієм Арбузовим. Генеральний директор каналу Андрій Подщипков це спростовував, заявляючи, що саме він є власником каналу.

 

16 липня колишній креативний продюсер каналу «112 Україна» Віктор Зубрицький повідомив, що на каналі «112 Україна» змінилася структура власності, і телекомпанія тепер пов'язана відносинами з американською медіагрупою в рамках проекту зі створення інформаційної мережі «112» у світі. Сам пан Зубрицький звільнився з телеканалу «у зв'язку з переходом на нову роботу, пов'язану з медіабізнесом у великій іноземній компанії».

 

Згодом інтернет-видання Hubs повідомило, що 8 липня представники українського телеканалу «112 Україна» підписали договір про співпрацю та готовність до проведення due diligence разом з іспаномовним американським каналом BuenaVisionTV. Віктор Зубрицький підтвердив інформацію про можливу угоду з американським телеканалом. «Карлос збирається фінансувати абсолютно нову новинну програму - 112 USA, 112 EU і «112 Україна», - заявив він.

 

7 і 14 серпня Нацрада переоформила у зв'язку зі зміною власників ліцензії шести компаній, об'єднаних у мережу каналу «112 Україна». Власниками телекомпаній стали шість кіпрських компаній зі схожими назвами (дивіться структуру власності каналу «112 Україна»). За даними видання «Медіаняня», новим кінцевим власником «112 Україна» нібито став народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Каплін, який заперечував цю інформацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3795
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду