У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці

У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці

26 Листопада 2014
3162
26 Листопада 2014
12:56

У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці

3162
У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці
У суботу НЛО TV покаже фільм «Майдан» Сергія Лозниці

У суботу, 29 листопада, телеканал НЛО TV покаже документальний фільм «Майдан», знятий рік тому відомим українським режисером Сергієм Лозницею. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Стрічка «Майдан» вийде в програмі «Про КІНО на НЛО» о 21.30.

 

Фільм відстежує хід української революції, починаючи з мирних акцій на Майдані Незалежності у Києві і появи багатотисячного мітингу, закінчуючи кривавими зіткненнями - оператор знімав події впродовж чотирьох місяців.

 

«На глядача чекають довгі статичні плани, живі діалоги, відсутність акторів і постановочних сцен, абсолютно статична камера. Відсутність головного героя - ключова формула фільму. Головний герой "Майдану" - це народ. Це той унікальний випадок, коли фільм був знятий не за режисерським сценарієм, а люди прожили історію, створюючи основу для фільму», - зазначають у прес-службі.

 

Нагадаємо, телевізійна прем'єра стрічки «Майдан» відбулася  з нагоди річниці революції на Першому національному.

 

Світова прем'єра фільму «Майдан»  відбулася на 67-му Каннському міжнародному кінофестивалі в травні цього року. Пізніше картина вийшла в прокат у Франції, Польщі, Нідерландах та інших європейських країнах. Українська прем'єра стрічки відбулася у липні на 5-му Одеському міжнародному кінофестивалі в рамках спеціальної документальної програми «Шлях до свободи». 24 липня фільм вийшов у національний прокат в Україні.

 

Документальний фільм «Майдан» Сергія Лозниці було включено до програми Міжнародного фестивалю документального кіно и анімації DOK Leipzig-2014 (Лейпціг, Німеччина), документальної програми Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival) та інших кінофорумів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3162
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду