В Україні знімуть серіал та фільм про АТО на замовлення МВС та Міноборони - Нищук

В Україні знімуть серіал та фільм про АТО на замовлення МВС та Міноборони - Нищук

24 Листопада 2014
5075
24 Листопада 2014
13:08

В Україні знімуть серіал та фільм про АТО на замовлення МВС та Міноборони - Нищук

5075
В Україні знімуть серіал та фільм про АТО на замовлення МВС та Міноборони - Нищук
В Україні знімуть серіал та фільм про АТО на замовлення МВС та Міноборони - Нищук

Міністр культури Євген Нищук повідомив про плани зйомок українського серіалу і художнього фільму на тему антитерористичної операції (АТО) і сучасних подій в Україні. Про це міністр повідомив в інтерв'ю виданню «РБК-Україна».

 

За його словами, замовниками серіалу і фільму виступають Міністерство внутрішніх справ і Міністерство оборони України.

 

«Я дуже радий, що мене почули у Міністерстві внутрішніх справ та Міністерстві оборони України, які підхопили мою ініціативу, щоб саме ці міністерства замовили створити серіал і фільм на тему АТО і нинішніх подій», - сказав пан Нищук.

 

Він також повідомив, що Мінкульт організовує конкурс сценаріїв цих стрічок. «Ми організуємо конкурс сценаріїв, а вони візьмуть на себе фінансування. Це чудово, що нас нарешті почули», - сказав міністр культури.

 

Євген Нищук не назвав термінів початку роботи над серіалом ті фільмом. Водночас міністр висловив сподівання, що вдалий прокат українського фільму «Поводир» стане початком прориву щодо виробництва та прокату українського кіно- і телепродукту.

 

«Зараз запустився фільм "Поводир", який вже станом на другий день зібрав 7-8 мільйонів гривень в прокаті. Я сподіваюся, що це буде перший рекорд. Далі у нас ще буде прокат фільмів "Брати", "Це я" і ще один фільм. Тобто вийде ще три фільми українських. Я думаю, що це буде великий прорив, успіх в українському прокаті і, зрештою, у зборах. Це відповідь на закиди: "ви снімаєтє (з ефірів, - ред.) всьо расійскає, а вот как ви заполнітє?".. Або що "українського продукту зовсім немає і його треба навчитися робити"...

 

Насправді, все є. Просто свідомо довгий час не давали робити. Крім того, повністю український продукт - це український режисер, український художник, український оператор, українські актори в головних ролях. Тому що всі спільні українсько-російські серіали свідомо робилися так, що головні ролі грали тільки росіяни. Тепер, наприклад, у випадку з "Поводирем", - це українські головні герої, українські композитори, вся середня ланка, технічна група, яка отримує роботу в цьому процесі. Це відкриття свого світу, своєї історії, своїх цінностей. Це дуже важливо», - сказав пан Нищук.

 

Нагадаємо, ЗМІ повідомили про старт зйомок 12-серійного фільму «Нацгвардія» на замовлення каналу «2+2» (групи компаній «1+1 медіа»).  За сюжетом події серіалу починаються під час Євромайдану, де герої стрічки опинилися по різні боки барикад: одні - беркутівці, інші - протестувальники. Навесні, коли конфлікт перемістився на Схід країни, колишні противники опинилися в Нацгвардії».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5075
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду