Із закриттям Sanoma без роботи залишаться близько 130 осіб – представники Esquire і National Geographic коментують закриття

Із закриттям Sanoma без роботи залишаться близько 130 осіб – представники Esquire і National Geographic коментують закриття

17 Листопада 2014
5617
17 Листопада 2014
13:45

Із закриттям Sanoma без роботи залишаться близько 130 осіб – представники Esquire і National Geographic коментують закриття

5617
Із закриттям Sanoma без роботи залишаться близько 130 осіб – представники Esquire і National Geographic коментують закриття
Із закриттям Sanoma без роботи залишаться близько 130 осіб – представники Esquire і National Geographic коментують закриття

Головний редактор журналу «Esquire Украина» Олексій Тарасов і заступник головного редактора «National Geographic Україна» Дмитро Губенко підтвердили інформацію про закриття цих медіа із січня 2015 року. Про це пан Тарасов сказав у коментарі «Дусі», а Дмитро Губенко повідомив на офіційній сторінці «National Geographic Україна» у Facebook.

 

«Так, нас закривають. Усі журнали випустять січневий номер, і на цьому Sanoma Media припинить своє існування в Україні», - повідомив пан Тарасов.

 

За його словами, про закриття колектив дізнався тиждень тому. Рішення про закриття було спільним - фінської компанії Sanoma та американської компанії Hearst, які володіють порівну чотирма виданнями в Sanoma - Esquire, Cosmopolitan, Harper's Bazaar і «Домашний очаг».

 

Пан Тарасов повідомив, що є дві причини такого рішення видавців: «Почнімо з того, що вже давно були проблеми в центрального офісу Sanoma, і вона почала продавати бельгійські, російські та українські активи компанії ще півтора роки тому, коли в Україні все було ще доволі райдужно і стабільно. І в другу чергу, причиною закриття стали прогнози розвитку медійного ринку у зв'язку з тим, що відбувається в країні. Ясно, що недійний бізнес страждає».

 

Що стосується переходу журналу «Cosmopolitan Украина» у видавничий дім Hearst Shkulev Media, пан Тарасов сказав: «Якщо я правильно розумію, на частину російських активів Sanoma знайшли покупця, ним став Hearst Shkulev Media, який купує Harper's Bazaar, Cosmopolitan та Esquire у Росії, і Cosmopolitan тут».

 

«Усе це триває вже півтора роки, ще до санкцій на адресу Росії, до війни в Україні. Але, звичайно, події в країні прискорили наш кінець», - додав головред «Esquire Украина».

 

За підрахунками Олексія Тарасова, у видавничому домі Sanoma Media Ukraine працювали близько 140 осіб. «Якщо врахувати, що редакція Cosmopolitan і пару людей із сайту переходять на роботу в інший видавничий дім, безробітними залишаються близько 130 осіб», - уточнив він.

 

Дмитро Губенко підтвердив закриття проекту «National Geographic Україна». «Нинішня економічна ситуація не дозволяє видавництву Sanoma продовжувати випускати журнал. Січневий номер НатГеоУкраїна буде останнім для друкованої версії, грудневий - для мультимедійної версії. Передплатники отримають компенсацію за неотримані номери. Про порядок отримання компенсаії ми повідомимо пізніше», - повідомив він.

 

«Ми дуже вдячні за підтримку всім нашим читачам та прихильникам. Вважаємо, що за ці два роки у НатГеоУкраїна сформувалася активна та віддана аудиторія. Якщо в Україні знайдуться інвестори, що готові фінансувати вихід журналу, то вони можуть звернутися до Національного географічного товариства США. Ми впевнені, що НатГеоУкраїна відродиться, коли це дозволить економічний клімат у країні», - додав Дмитро Губенко.

 

Нагадаємо, 16 листопада стало відомо, що видавничий дім Sanoma Media Ukraine має намір закрити журнали National Geographic, Esquire, Harper's Bazaar, «Домашний очаг» і Men's Health. При цьому журнал «Cosmopolitan Украина» перейде під управління видавничого дому Hearst Shkulev Ukraine, що випускає журнали Elle і Maxim.

 

17 листопада фінський медіахолдинг Sanoma офіційно повідомив, що закриє National Geographic, Esquire, Harper's Bazaar, «Домашний очаг» і Men's Health з нового року.

 

Видавничий дім Hearst Shkulev Ukraine повідомив, що придбав ліцензію на видання Cosmopolitan і сайт cosmo.com.ua. Перше число жіночого глянцю новий видавець випустить у лютому 2015 року.

 

Як писала «Детектор медіа», у березні цього року стало відомо, що Sanoma Media Ukraine закриває видання Sensa для жіночої аудиторії та журнал про дизайн інтер'єрів Casaviva. Таке рішення було зумовлено падінням ринку преси.

 

Навесні 2013 року призупинив вихід журнал Story, який видавав Sanoma Media Ukraine.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5617
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду