ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»

ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»

3 Листопада 2014
7549
3 Листопада 2014
13:46

ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»

7549
ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»
ZIK запускає етно-талант-шоу для «лабухів»

9 листопада на телеканалі ZIK стартує етно-талант-шоу, у якому змагатимуться весільні колективи, - «Лабух-шоу». В рамках проекту відомі українські етно-рокові музиканти обиратимуть найкращі весільні колективи, знані в народі як «лабухи». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Відбір учасників «Лабух-шоу» стартував у травні. Упродовж літа весільні колективи надсилали відеовізитівки про свою творчість. Ролики демонстрували на телеканалі ZIK і сайті zik.ua у хіт-параді проекту. За результатами глядацького голосування було визначено 50 найкращих весільних колективів, які продовжать боротьбу за перемогу в проекті. Львівщину, Закарпаття, Івано-Франківщину, Тернопільську область і Велику Волинь (Рівненська і Волинська області) представлятимуть у шоу по 10 учасників.

 

 

«Ми свідомо розподілили учасників проекту за регіонами. Кожна область має свої і пісенні, і весільні традиції - зі своїми колористикою й особливостями. Кожен епізод другого туру «Лабух-шоу» буде не просто змаганням між музиками, а ще й повноцінним знайомством зі звичаями різних частин Західної України, екскурсіями мальовничими місцями краю, де й проводилися зйомки», - розповідає автор і керівник «Лабух-шоу» Святослав Козак.

 

За його словами, в другому турі музиканти одного регіону зійдуться в особистих «батлах» між собою. Оцінюватимуться не лише вокальні чи музичні здібності колективів, а й їхнє вміння адаптовуватися під бажання гостей, імпровізувати, адже весілля - це завжди несподіванки та сюрпризи. Колективи виконуватимуть найрізномітніші завдання - змагатимуться на знання козацької чи повстанської пісні, гратимуть соло на інструментах.

 

Виступи конкурсантів оцінюватимуть «господарі весілля» - «газди». На «Лабух-шоу» ними стануть відомі етно-рокові гурти Kozak System, Los Colorados, Rock-H, Ot Vinta! і «Перкалаба». Роль «тамадів» (ведучих) виконуватимуть радіоведуча Еріка Козакова, співак Блез Малаба і шоумен Тарас Стадницький.

 

 

 

Ведучі Тарас Стадницький та Еріка Козакова

 

Другий тур визначить топ-10 музикантів проекту. До фіналу дійдуть лише четверо. У фіналі 10 січня 2015 року відбудеться великий гала-концерт і визначення переможця. Головний приз проекту - набір професійних музичних інструментів вартістю 50 тис. гривень.

 

За словами Святослава Козака, «Лабух-шоу» - це презентація української пісні, що повинна витіснити російську попсу з інформаційного простору країни. «Чому вирішили влаштувати конкурс серед весільних музик? Бо саме лабухи бережуть і примножують українську пісенну традицію. До того ж, весілля - це те, що не можуть зупинити ані війна, ані вибори, ані стихія. У всі часи люди закохуються, одружуються і співають», - каже він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду