ZIK запускає другий сезон програми розслідувань «Інсайдери. Під прикриттям»

ZIK запускає другий сезон програми розслідувань «Інсайдери. Під прикриттям»

3 Листопада 2014
6047
3 Листопада 2014
13:04

ZIK запускає другий сезон програми розслідувань «Інсайдери. Під прикриттям»

6047
ZIK запускає другий сезон програми розслідувань «Інсайдери. Під прикриттям»
ZIK запускає другий сезон програми розслідувань «Інсайдери. Під прикриттям»

Телеканал ZIK запускає другий сезон викривального проекту у жанрі «журналіст змінює професію» «Інсайдери. Під прикриттям». Проект виходитиме в ефір з 8 листопада щосуботи о 22:00. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

«Кожен випуск програми стане окремою детективною історією з довершеним авторським розслідуванням, мета якої - розкрити корупційні схеми та виявити недбальство в найрізноманітніших сферах, що мають безпосередній вплив на наше життя, безпеку, комфорт і здоров'я», - йдеться в повідомленні.

 

На каналі запевняють, що в новому сезоні «Інсайдери. Під прикриттям» працюватимуть як справжнє детективне агентство. Підставою для початку журналістсько-детективного розслідування може стати будь-яке повідомлення про злочин чи порушення, як-то отруєння у закладі громадського харчування, побиття дитини у садочку, неадекватні дії чиновників.

 

«У першому сезоні ми головним чином зосереджувалися на інсайдерській роботі журналістів, які «приміряли» на себе різні професії, - розповідає керівник і ведуча проекту «Інсайдери. Під прикриттям» Галина Роспопа. - Ми намагалися зрозуміти, відчути на власному досвіді, як працює система в тій чи іншій сфері нашого життя. У новому ж сезоні до розслідувального методу додасться ще чимало несподіваних експериментів та провокативних моментів, що допоможуть виявити глибинну суть проблеми та її винуватців. Приміром, журналісти організують власну «секту», видаватимуть себе за працівників санепідемстанції».

 

Також оновлені «Інсайдери. Під прикриттям» активно долучатимуть до своїх розслідувань «таємних агентів» - людей, які готові проводити зйомки на місцях своєї роботи та відкрито говорити про недоліки у сферах, у яких працюють.

 

Кожна програма - це закритий цикл. За словами керівника проекту, мета «Інсайдерів. Під прикриттям» - не просто показати, «як усе погано», а максимально сприяти вирішенню проблеми. «Завдяки активним людям, громадським діячам, фахівцям готуватимемо великий пакет конкретних пропозицій  її вирішення. Через численні запити і звернення до народних депутатів, у профільні міністерства підштовхуватимемо владу до проведення реформ, які наблизять нас до європейських стандартів. Здолати систему - ось на чому ми зосередимо увагу», - пояснила пані Роспопа.

 

Нагадаємо, перший сезон «Інсайдерів. Під прикриттям» стартував на телеканалі ZIK навесні цього року. Над проектом працює команда програми каналу ZIK «ПРАВОкація».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду