Дмитро Кисельов підтвердив загибель російського фотографа Андрія Стеніна в зоні АТО в Україні

Дмитро Кисельов підтвердив загибель російського фотографа Андрія Стеніна в зоні АТО в Україні

3 Вересня 2014
3731

Дмитро Кисельов підтвердив загибель російського фотографа Андрія Стеніна в зоні АТО в Україні

3731
Дмитро Кисельов підтвердив загибель російського фотографа Андрія Стеніна в зоні АТО в Україні
Дмитро Кисельов підтвердив загибель російського фотографа Андрія Стеніна в зоні АТО в Україні

Сьогодні, 3 вересня, генеральний директор міжнародного інформагентства «Россия сегодня», скандальний телеведучий Дмитро Кисельов з посиланням на експертизу Слідчого комітету РФ заявив,  що фотокореспондент агентства Андрій Стенін, зв'язок з яким зник 5 серпня, загинув в зоні АТО поблизу Донецька. Про це повідомляє російське інформагентство «РИА Новости».

 

«Наш колега фотокореспондент Андрій Стенін загинув. Виявляється, він не був у полоні. Виявляється, його не збиралися ні міняти на когось із українських військових, ні звинувачувати в терористичній діяльності... Він загинув ще місяць тому в машині, на якій їхав виконувати редакційне завдання. Автомобіль був розстріляний і спалений на шосе поблизу Донецька», - заявив Дмитро Кисельов.

 

Він повідомив, що «сьогодні стали відомі результати експертизи: у цій машині дійсно був він - 33-річний молодий і життєрадісний хлопець, блискучий професіонал, небайдужа людина Андрій Стенін».

 

При цьому Дмитро Кисельов заявив, що «всі заяви про долю Стеніна, які ми чули від української сторони, виявилися брехнею». Очільник інформагентства не повідомив, про кого саме йдеться, адже з української сторони не було зроблено жодної офіційної заяви про те, що російський фотограф може знаходитись у полоні. Так, 13 серпня радник міністра внутрішніх справ  Антон Геращенко заявив «Детектор медіа», що він не знає, де знаходиться пан Стенін і чи зареєстровано заяву про його зникнення в МВС.СБУ також заявила, що не має інформації про перебування російського журналіста.

 

«У нього не було дітей, він не встиг одружитися - залишилася тільки мама, яка весь цей місяць з надією чекала новин про долю сина. Разом з нею чекали і ми, його колеги, і, без перебільшення, все журналістське співтовариство країни. Стежили за долею Андрія і вимагали його звільнити міжнародні організації. Ми вдячні всім в Росії і за кордоном за ваші дії, за вашу підтримку. На жаль, коли ми всі намагалися зробити все можливе і навіть неможливе для його порятунку, Андрія вже не було в живих», - зазначив Дмитро Кисельов.

 

Він також згадав інших російських співробітників ЗМІ, що загинули під час АТО на території України: журналіст Ігор Корнелюк, відеоінженер Антон Волошин, оператор Анатолій Клян. За повідомленнями РНБО і СБУ, вони перебували на території України нелегально.

 

Вчора, 2 вересня, Дмитро Кисельов закликав ЗМІ утриматися від заяв про загибель фотокореспондента агентства Андрія Стеніна до остаточних результатів генетичної експертизи.

 

Нагадаємо, 30 серпня так званий віце-прем'єр терористичної організації ДНР Андрій Пургін повідомив, що знайдені поблизу міста Сніжне (Донецька область) останки, що можуть належати російському фотографу Андрію Стеніну,  передані до Донецька на експертизу. Водночас лідер терористів сумнівався, що в обгорілій машини, яку було виявлено ​​в районі міста Сніжне, знайдені останки фотокореспондента.

 

Водночас українська журналістка Катерина Сергацкова стверджує, що знайдені біля міста Сніжне останки належать фотокореспонденту міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» Андрію Стеніну.

 

Фотокореспондент Андрій Стенін, який не виходить на зв'язок з 5 серпня, знаходився в Україні з 13 травня, працював у Києві, Луганську, Донецьку, Маріуполі, Шахтарську, Слов'янську та інших містах. Він особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдат, взятих в полон в Шахтарську (Донецька область).

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3731
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду