Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)

Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)

2 Вересня 2014
4492

Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)

4492
Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)
Юрій Стець заявляє, що працює над звільненням журналіста Єгора Воробйова, який потрапив у полон під Іловайськом (ВІДЕО)

Начальник управління інформбезпеки Нацгвардії Юрій Стець, який місяць тому написав заяву про складання депутатських повноважень, зазначив, що звільнення кореспондента каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, що потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом (Донецька область) є для нього першочерговим завданням. Про це стало відомо під час розмови Юрія Стеця із журналістом Артемом Шевченком в ефірі «Еспресо TV».

 

«Для мене є першочерговим завданням звільнення наших з вами колег-журналістів. Моя служба в Нацгвардії почалася з того, що в ранок мого призначення я поїхав на схід. І в цей же час з'явилося повідомлення про захоплення в заручники Насті Станко і оператора «Громадського телебачення» (Іллі Безкоровайного - ТК). Тоді ж був зібраний штаб АТО і створена робоча група на чолі зі мною з вирішення цього питання», - повідомив пан Стець.

 

Він запевнив, що робить усе можливе для звільнення Єгора Воробйова, але не може розголошувати деталі з міркувань безпеки журналіста. «На жаль, є речі, про які не можна говорити. Є декілька механізмів звільнення. Все залежить від того, кого саме звільнювати: кадрового військового, добровольця Нацгвардії, місцевого мешканця чи журналіста. Також є великі нюанси в тому, де саме він (Єгор Воробйов - прим. ТК) міг би знаходитись: у російських військових, ДНР-івців або ЛНР-івців. Нам відомі випадки, коли заручників захоплювали виключно для того, аби отримати фінансову винагороду, і ми також ішли на це, аби врятувати людину», - повідомив Юрій Стець.

 

Також, на його думку, чим більше інформації про захопленого Єгора Воробйова звучатиме в ефірі, тим менше буде шансів, аби звільнити його «швидко та успішно».

 

 

Як повідомив засновник «Еспресо TV» Микола Княжицький у своєму Facebook, працівники телеканалу також не піддають справу про полон Єгора Воробйова розголосу, оскільки активно працюють над звільненням журналіста. «Ми зверталися по допомогу до Президента, МО, СБУ , та МВС. Поки що з офіційних структур намагається допомагати лише МВС», - зазначив пан Княжицький.

 

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що оператор телеканалу «Еспресо TV» Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков, які з 25 серпня перебували в оточенні під Іловайськом (Донецька область) разом із Єгором Воробйовим, знаходяться у безпеці у Києві. Доля журналіста «Еспресо TV»  Єгора Воробйова, який, за словами його дружини, журналіста Олени Солодовнікової і народного депутата Миколи Княжицького, перебуває у полоні у російських військових, досі залишається невідомою.

  

Олена Солодовнікова, яка 1 вересня повідомила,що її чоловік Єгор Воробйов потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом, заявляє, що наразі готуються переговори з російськими військовими щодо обміну українських журналістів на полонених десантників РФ.

 

1 вересня Микола Княжицький підтвердив, що Єгор Воробйов потрапив у полон. Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков, за словами нардепа, перебувають окремо від Єгора Воробйова і, ймовірно, вже в безпечному місці. Інших подробиць про їх долю він не навів. Микола Княжицький також заявив, що триває робота зі звільнення журналіста з полону.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

29 серпня  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) - на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4492
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду