Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги

Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги

2 Вересня 2014
7252

Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги

7252
Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги
Журналісти Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков вирвались з оточення під Іловайськом - колеги

Оператор телеканалу «Еспресо TV» Тарас Чкан, який з 25 серпня перебував в оточенні під Іловайськом (Донецька область) разом із репортером цього ж каналу Єгором Воробйовим та журналістом «Дорожнього контролю» Ростиславом Шапошніковим, знаходиться у безпеці у Києві. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на журналіста Сергія Висоцького у Facebook.

 

Журналіст «Еспресо TV»  Артем Шевченко на цій же сторінці у Facebook повідомив, що Ростислав Шапошніков також в безпечному місці у Києві.

 

Невідомою залишається доля журналіста «Еспресо TV»  Єгора Воробйова, який, за словами народного депутата Миколи Княжицького і журналіста Олени Солодовнікової, перебуває у полоні у російських військових. 

 

Нагадаємо, Олена Солодовнікова,  дружина кореспондента «Еспресо TV» Єгора Воробйова, який, за її словами, потрапив у полон під час виходу з оточення під Іловайськом, заявляє, що наразі готуються переговори з російськими військовими щодо обміну українських журналістів на полонених десантників РФ.

 

Нагадаємо, 1 вересня журналістка Олена Солодовнікова у своєму Facebook повідомила, що Єгор Воробйов потрапив у полон до російських військових.

 

Раніше Олена Солодовнікова від імені рідних, близьких та друзів журналістів каналу «Еспресо TV» Єгора Воробйова, Тараса Чкана і журналіста «Дорожнього контролю» Ростислава Шапошнікова розповсюдила заяву, у якій вимагалось від уряду України врятувати журналістів будь-яким можливим способом.

 

1 вересня Микола Княжицькій підтвердив, що Єгор Воробйов потрапив у полон. Тарас Чкан і Ростислав Шапошніков, за словами нардепа, перебувають окремо від Єгора Воробйова і, ймовірно, вже в безпечному місці. Інших подробиць про їх долю він не навів. Микола Княжицький також заявив, що триває робота зі звільнення журналіста з полону.

 

30 серпня редакція каналу «Еспресо TV» звернулась до Президента України Петра Порошенка, міністра оборони Валерія Гелетея, глави СБУ Валентина Наливайченка та очільника МВС Арсена Авакова з вимогою вжити заходів для порятунку трьох журналістів, що з 25 серпня перебувають в оточенні в Іловайську (Донецька область).

 

29 серпня  четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) - на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про подробиці Георгій Тихий розповів увечері у програмі Савіка Шустера на Першому національному і поставив багато незручних питань військовому керівництву АТО. «Це була заготовлена ​​пастка. Батальйон "Донбас" йшов на смерть», - заявив журналіст, який дивом врятувався. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду