Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)

Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)

29 Серпня 2014
7206

Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)

7206
Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)
Четверо журналістів вирвалися з оточення в Іловайську, ще троє залишилися (ФОТО)

Четверо українських журналістів - Максим Левін (Lb.ua), Маркіян Лисейко («Укрінформ»), Іван Любиш-Кірдей та Георгій Тихий (обидва знімають для німецького телеканалу ARD) сьогодні, 29 серпня, зранку на легковому автомобілі вирвалися з оточення в місті Іловайську (Донецька область). Про це Максим Левін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

 

«Ми не можемо повірити, що ми живі. Сьогодні я (LB.ua), Маркіян Лисейко (Укрінформ), Іван Любиш-Кірдей, Георгій Тихий (німецьке тв ARD) вирвалися з оточення в Іловайську - пережили другий день народження. Потрапивши під перший обстріл і засаду, ми вирвалися трохи вперед. Потрапили ще в дві засади, перед нами підбили наш танк - кароч ми сьогодні другий раз народилися. Відбулися незначним пораненням водія (мене), розбитим вікном - втрапило десь три кулі. Одна пролетіла через весь салон. Чудом не втрапило в нас декілька ракет (чи з гранатомета).Дякуючи нашому везінню, чи Богу (хто вірить) і нашому рішенню в якийсь момент вирватися вперед колони», - повідомив він.

 

 

 


 

Він подякував власнику машини, яка врятувала їм життя: «І звісно - наша рятівниця Infinity від Олександра Радченка - дякую,дякую, дякую!!! Дякую, що вона так швидко і надійно їздить. Дякую, Олександре, машину відремонтуємо, вона врятувала чотири життя!», - написав пан Левін.

 

Максим Левін також повідомив, що в Іловайську досі йде бій. «Оточення Іловайська! Друзі, кричіть в усі труби - хлопці там в м'ясорубіці, їх треба витягувати. Без бою вони не здадуться. Але там засади в трьох місцях! Авіацію, я не знаю! Після другої засади вже за нами ніхто не їхав - всі лишилися там! Два танки підбили точно!», - написав він.

 

 

 

Тим часом під Іловайськом знаходяться ще троє українських журналістів. 25 серпня в оточення потрапили журналіст «Еспресо TV» Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, які щодня виходять на зв'язок з редакцією та вчора, 28 серпня, підготували черговий репортаж про бойові дії у зоні АТО. Разом з ними перебуває також журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошніков.

 

Нагадаємо, перед відрядженням своїх журналістів, редакція інтернет-видання Lb.ua, у якому працює Максим Левін, шукала авто для пересування зоною АТО.

 

«Детектор медіа»

Фото Максима Левіна

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7206
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду