На Майдані Незалежності побили журналістів Spilno.TV (ОНОВЛЕНО)

На Майдані Незалежності побили журналістів Spilno.TV (ОНОВЛЕНО)

15 Серпня 2014
7938

На Майдані Незалежності побили журналістів Spilno.TV (ОНОВЛЕНО)

7938
На Майдані Незалежності побили журналістів Spilno.TV (ОНОВЛЕНО)
На Майдані Незалежності побили журналістів Spilno.TV (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 15 серпня, на Майдані Незалежності у Києві стався напад на журналістів і стримерів каналу Spilno.TV Максима Прасолова, Олексія Ісаєва та інших, які знімали як відбувається прибирання ялинки. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Максим Прасолов.

 

За його словами, на знімальну групу напали невідомі, які також знищили прес-центр на Майдані. Міліція не перешкоджала побиттю журналістів.

 

«Ми стрімили на Майдані. На нас напали невідомі молодики, які не тільки заважали нам працювати, а й розвалили наш прес-центр - купольну конструкцію, яка стояла на Майдані з лютого. Ми її тут встановили після того, як наші намети спалили. Днями ми дали заявку в Київраду, щоб нам дозволили, щоб ця конструкція була тут до Дня Незалежності. Правда, відповіді ми ще не отримали. Правоохоронці, які були поруч, взагалі не перешкоджали нашому побиттю. Одного журналіста били шестеро, ногами в обличчя. Це повна ганьба!», - сказав Максим Прасолов.

 

Він додав, що показував нападникам журналістське посвідчення, але вони не звертали уваги.

 

Все, що залишилось від прес-центру на Майдані

 

Речник Київської міліції Ольга Білик сказала «Детектор медіа», що сигналів про побиття журналістів на телефон «102» не надходило, у лікарні - також.

 

Нагадаємо, під час прибирання залишок Євромайдану на початку серпня один з протестувальників, що залишаються на Майдані Незалежності у Києві, погрожував журналісту інформагентства УНІАН, що кине йому під ноги гранату. Увечері 10 серпня на Майдані Незалежності в Києві агресивно налаштовані люди атакували знімальну групу інформаційної програми ТСН телеканалу «1+1», яка намагалася зафільмувати місцеву бійку.

 

До цього на Майдані Незалежності сталася низка нападів на медівників. 31 травня в Києві з Майдану Незалежності вигнали журналістів, які прийшли висвітлювати суботник - прибирання барикад. Зокрема, на журналіста «Громадського ТБ» Богдана Кутєпова накинулася жінка, яка кричала, що ніхто Майдан не розжене.

 

2 липня в Києві на Майдані Незалежності зазнала нападу знімальна група 5-го каналу, унаслідок чого постраждав оператор. Днями суд арештував уродженця міста Рівного Андрія Трачука на прізвисько Слон, якій підозрюється у перешкоджанні професійній діяльності журналісті і нападі на журналістів 5-го каналу на Майдані Незалежності у Києві.

 

У ніч на 13 липня на Майдані Незалежності було побито арматурою кількох журналістів і поетів.

 

14 липня російськомовні мешканці наметів на Майдані Незалежності у Києві напали на журналістів каналу «1+1».

 

«Детектор медіа»

Фото - Сергій Антоненко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду