Під час атаки «Беркут» жорстко побив фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси»

Під час атаки «Беркут» жорстко побив фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси»

21 Лютого 2014
5970

Під час атаки «Беркут» жорстко побив фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси»

5970
Під час атаки «Беркут» жорстко побив фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси»
Під час атаки «Беркут» жорстко побив фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси»

20 лютого у Черкасах під час штурму «Беркутом» пікету черкащан на блок-пості біля дамби, силовики напали на двох місцевих журналістів. Беркутівці побили фотографа газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова (на фото), журналісту Черкаської ОДТРК Валентину Чернявському погрожували зброєю. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

 

За словами Валентина Чернявського, черкащани намагалися на в'їзді з дамби у місті блокувати мікроавтобус із силовиками й тітушками. Беркутівці почали атакувати і стріляли у людей з автоматів Калашникова та помпової зброї. Коли силовики побачили Валентина Чернявського, то почали в нього цілитись. 

 

«На дамбі, коли "Беркут" побіг, в них були помпи, калаші. Вони почали цілитися в мене. Я був в жилеті з написом "Преса".  Я кричу їм: "Преса! Преса!". Мат пішов, і вони побігли на людей», - розповів пан Чернявський ІМІ, додавши, що не отримав ушкоджень.

 

Журналіст повідомив, що під час цих подій постраждав фотограф газети «Вечірні Черкаси» Ігор Єфімов, який отримав травму голови. Хто саме напав на фотокореспондента, пан Чернявський точно сказати не зміг, зазначивши, що на місці інциденту був  «Беркут» і солдати внутрішніх військ.

 

«Я стояв спереді, а він (Єфімов - ред.) позаду. Знаю, що йому проломили голову. Він весь у крові пішов», - сказав Валентин Чернявський.

 

Газета «Вечірні Черкаси» опублікувала свідчення жорстоко побитого Ігоря Єфімова: «Я йшов уздовж дамби у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. У цей час із свого автобуса почали вискакувати міліціонери і бігти до блок-посту. Вони всі бігли повз мене і били мене. Я упав, кричав їм, що я - журналіст. Вони це чули, і перепитавши: «Так ти преса?», били ще дужче».

 

Інтернет-видання «Про головне» повідомляє, що Ігорю Єфімову розбив голову беркутівець і описує події у Черкасах, спростуваючи твердження, що «міліція з народом»: «В черкащан, які на дамбі створили КПП, силовики й тітушки відкрили автоматний вогонь. Фотокореспонденту Черкаської обласної газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфімову беркутівець розбив голову. Наразі журналіст в лікарні.  Обличчя в гематомі. На дамбі стріляють без розбору у всіх. Де ж черкаська міліція, що відсьогодні  «з народом»?! Беркутівці навмисно б'ють черкащан! Силовики оголосили війну жителям міста?».

 

За даними «Детектор медіа»,  18-19 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києва постраждали більше трьох десятків журналістів. Журналістів В'ячеслава Веремія та Ігоря Костенка було вбито.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5970
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду