«Волонтерську премію» Євромайдан SOS отримали телережисерка Леся Литвинова та загиблий фотокор Віктор Гурняк

«Волонтерську премію» Євромайдан SOS отримали телережисерка Леся Литвинова та загиблий фотокор Віктор Гурняк

3 Грудня 2014
4561

«Волонтерську премію» Євромайдан SOS отримали телережисерка Леся Литвинова та загиблий фотокор Віктор Гурняк

4561
«Волонтерську премію» Євромайдан SOS отримали телережисерка Леся Литвинова та загиблий фотокор Віктор Гурняк
«Волонтерську премію» Євромайдан SOS отримали телережисерка Леся Литвинова та загиблий фотокор Віктор Гурняк

30 листопада правозахисна ініціатива Євромайдан SOS оголосила результати своєї «Волонтерської премії», відзначивши роботу активістів у 10 номінаціях. Зокрема премію присудили режисеру телеканалу «Інтер» Лесі Литвиновій та загиблому в АТО фотокореспонденту Віктору Гурняку. Про це повідомляє Євромайдан SOS на своїй сторінці у Facebook.

 

Одним із членів журі «Волонтерської премії» був український письменник, член ініціативи «Першого грудня» та дисидент Євген Сверстюк, який помер 1 грудня.

 

«Звичайні люди роблять надзвичайні речі. Попри усі складнощі, які наразі Україні доводиться долати, справжнє захоплення викликає жертовна праця тисяч людей, які щоденно допомагають переселенцям, опікуються пораненими, захищають постраждалих, підтримують армію і т.д., тим самим - власними діями розбудовують вільну та демократичну Україну. Адже на героях не виїдеш, підпирати плечима суспільні інституції повинні усі», - зазначав пан Сверстюк.

 

Фотокореспонденту та добровольцю Віктору Гурняку, який 19 жовтня загинув під містом Щастя на Луганщині, вивозячи поранених, присудили премію у номінації «Людина світла».

 

Другим переможцем у цій номінації став психолог, волонтер Психологічної служби Майдану Валерій Постоловський, який помер від інфаркту 14 травня.

У номінації «За людяність» однією з переможниць стала режисерка телеканалу «Інтер» Леся Литвинова, яка «будучи вагітною, допомагала пораненим на Майдані, а згодом створила гуманітарний центр на Фролівський для допомоги переселенцям», зазначають організатори.

 

Другою переможницею названо Олену Гончарову - одну із засновників групи «Станція Харків», яка щоденно опікується сотнями людей із зони АТО.

 

У номінації «Вибір FB-спільноти Євромайдан SOS» премію присудили Олені Куртяк - ініціатору створення групи «Молитовний Майдан», координаторці групи «Дрогобич SOS - допомога армії».

 

Премією в номінації «За гідний вчинок» відзначили Андрія Козинчука, який виїздив до зони АТО для надання психологічних консультацій військовим, а згодом був призваний в якості психолога в один із батальйонів, а також Соломія Бобровська, яка в дні масових розстрілів 18-20 лютого збирала інформацію в моргах для ідентифікації загиблих людей.

 

У номінації «За мужність» перемогли Андрій Захаров - засновник волонтерської організації «Захар» для адресної доставки посилок бійцям на передову  та Ксенія Бикова з міста Комсомольська (Полтавська область), яка два рази на тиждень возить допомогу військовим у місця, де точаться бої (зокрема у Донецький аеропорт).

 

Нагороду «За суспільне служіння» присудили медику-волонтерці Ірині Солошенко, яка працювала на Майдані, а зараз продовжує роботу в Центральному військовому госпіталі в Києві, та Ірині Тимофєєвій - волонтерці Жіночої сотні самооборони Чернігова, яка невтомно опікується пораненими бійцями.

 

У номінації «За збереження правди» нагородили Ганну Мокроусову з Луганська, яка веде перелік цивільних заручників на території Донбасу, допомагає звільненим, підтримує родичів.

 

Двох переможців визначили в номінації «Людина дії». Ними стали Ірина Коваль з громадської ініціативи «Центр зайнятості вільних людей», яка допомагає соціальній реабілітації й працевлаштуванню учасників Майдану та вимушених переселенців, а також Олена Франківська-Подобєд - одна із організаторів Громадського сектору Євромайдану.

 

У номінації «Допомога без кордонів» премію присудили Любі Шипович (США), яка організувала  групу «Разом», що системно працює для збору коштів, практичної допомоги та поширення правдивої інформації щодо ситуації в Україні закордоном.

 

Нагороду у номінації «Будуємо мости, а не стіни» отримала Маргарита Жукова з Луцька -  одна із організаторів безкоштовних курсів української мови для переселенців з Криму, яка також організовує передачу допомоги від українців та кримських татар до Криму.

 

 

Під час церемонії вручення «Волонтерської премії» було відкрито фотовиставку «Волонтерські ініціативи України», на якій представили окремі успішні ініціативи, що виникли у відповідь на події Євромайдану, анексію Криму та війну на Сході. «Дані ініціативи та їх волонтери де-факто виконують державницькі функції. Фотовиставка найближчим часом мандруватиме Україною та знайомитиме різні міста та містечка з різними прикладами волонтерської діяльності», - зазначають організатори.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4561
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду