Минулого тижня ІМІ зафіксував сім випадків порушення свободи слова в Україні

Минулого тижня ІМІ зафіксував сім випадків порушення свободи слова в Україні

2 Грудня 2014
2726

Минулого тижня ІМІ зафіксував сім випадків порушення свободи слова в Україні

2726
Минулого тижня ІМІ зафіксував сім випадків порушення свободи слова в Україні
Минулого тижня ІМІ зафіксував сім випадків порушення свободи слова в Україні

З 22 по 28 листопада Інститут масової інформації (ІМІ) констатував 7 порушень свободи слова в Україні. Про це йдеться на сайті ІМІ.

 

П'ять порушень сталося у категорії «Фізична агресія» та по одному в категоріях «Цензура. Доступ до інформації» та «Інтернет-тиск».

 

 

Категорія «Фізична агресія»

 

Криворізька «Муніципальна гвардія» не пропускала журналістів до міськради на сесію виконкому. Коли в будівлі почалася сутичка, правоохоронці штовхнули журналістку в натовп.

 

Заступник директора Департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради Володимир Шульга під час засідання комітету з проведення конкурсних торгів намагався силою виштовхати кореспондента інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрія Лохматова з приміщення, де проходило засідання, пояснюючи це тим, що журналістів на засідання не запрошували.

 

В селі Крижанівка Комінтернівського району Одеської області із сесії сільскої ради вигнали журналіста телекомпанії «Круг» Сергія Колодяжного. Голова сільради Наталія Крупіца поставила питання про закриту сесію та звільнення журналістом приміщення на голосування.

 

У Чернівцях невідомі двічі проникли в редакцію чернівецької газети «Час» і винесли звідти, зокрема, персональний ноутбук шеф-редактора видання Петра Кобевка.

 

Кореспонденту чернівецького видання «Молодий буковинець» Василю Сализі погрожували розбити фотокамеру, коли він намагався відзняти автівку, яка збила дитину.

 

Категорія «Цензура. Доступ до інформації»

 

У Генеральній прокуратурі України відмовили кореспонденту миколаївського інтернет-видання «Преступности.НЕТ» Андрію Лохматову в отриманні інформації щодо співробітників відомства, які беруть участь в Антитерористичній операції на сході України в складі так званого «прокурорського батальйону», анонсованого раніше Генпрокурором Віталієм Яремою.

 

Категорія «Інтернет-тиск»

 

Російські хакери зламали сайт тернопільського інтернет-видання «Доба» і повністю забрали доступ у колективу. Журналісти підозрюють, що злам відбувся через антиросійські публікації.

 

Для отримання додаткової інформації відвідайте www.imi.org.ua і www.freedomhouse.org/ukraine-media-watch.

 

Даний звіт підготовлено в рамках проекту «Мережа медіа-спостерігачів», який виконує ІМІ за підтримки Freedom House та МЗС Норвегії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2726
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду