Редактор інтернет-видання «Дніпропетровський акцент» Вадим Климентьєв заявляє про погрози

Редактор інтернет-видання «Дніпропетровський акцент» Вадим Климентьєв заявляє про погрози

2 Грудня 2014
2508

Редактор інтернет-видання «Дніпропетровський акцент» Вадим Климентьєв заявляє про погрози

2508
Редактор інтернет-видання «Дніпропетровський акцент» Вадим Климентьєв заявляє про погрози
Редактор інтернет-видання «Дніпропетровський акцент» Вадим Климентьєв заявляє про погрози

1 грудня Дніпропетровська організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ) направила заяву до обласного СБУ щодо факту погроз члену спілки, редактору сайту «Дніпропетровський акцент» Вадиму Климентьєву. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на пана Климентьєва.

 

Журналіст повідомив, що з жовтня стикається із перешкоджанням його діяльності. 15 жовтня його сайт перестав працювати. У службі хостингу Вадиму Климентьєву сказали, що це нібито було пов'язано із технічними причинами, які не могли усунути аж до 4 листопада.

 

Журналіст вважає, що причиною могли стати його критичні матеріали на адресу дніпропетровської влади. «Я критикую всіх керівників ОДА та обласної ради. Останньою була публікація про Коломойського та Філатова. Після цього все сталося», - повідомив пан Климентьєв.

 

Сайт «Дніпропетровський акцент» відновив роботу по завершенню виборів.

 

ІМІ  повідомляє, що у середині листопада журналіст отримав листа на свою домашню адресу із символікою Соціал-націоналістичної асамблеї, чи стилізованої під неї, із так званою «чорною міткою» та погрозами фізичної розправи. Через якийсь час невідомі розмістили оголошення від його імені на сайті гей-знайомств, після чого на його номер почали дзвонити з пропозиціями непристойного змісту.

 

Пан Климентьєв вважає, що призупинення роботи інтернет-видання могла організувати влада, проте два останніх випадки він пов'язує із інтересами іншої сторони.

 

«Це дуже схоже на схеми ФСБ. Я неодноразово писав на ці теми, тому розумію про що йдеться. Це реактивний елемент в інформаційній війні. Думаю, мене намагалися розіграти, аби я напав на Коломойського, оскільки раніше його критикував», - вважає журналіст.  

 

В планах Вадима Климентьєва - написання статті з власним аналізом ситуації, що склалася довкола погроз та перешкоджання його журналістській роботі.

 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України допитала заступника голови Дніпропетровської ОДА Святослава Олійника у п'яти справах. Приводом до цього став його допису у соціальній мережі Facebook. За словами Олійника, прокуратура сприймає цей запис як «загрозу працівнику правоохоронного органу».

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2508
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду