detector.media
29.10.2014 22:53
У Києві невідомі підпалили кінотеатр «Жовтень», де проходять покази кінофестивалю «Молодість» (ВІДЕО)
Під час сеансу фільму з програми МКФ «Молодість» сталася пожежа. Постраждалих немає.
Сьогодні, 29 жовтня, увечері, під час сеансу фільму «Літні ночі» з програми Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Sunny Bunny (програма фільмів про ЛГБТ) невідомі підпалили зал «Гегемон» кінотеатру «Жовтень». Про це повідомляє сайт фестивалю «Молодість».

 

 

 

Станом на 22.00 29-го жовтня  пожежу намагалися загасити. Глядачів евакуювали. За попередніми даними, постраждалих немає.

 

 

 

Як повідомляє «Українська правда», вогонь уже прорвався крізь дах будівлі. З майже всіх вікон іде дим. На місці працює три пожежних машини та «швидка».

 

Станом на 0.30 ночі рух транспорту поруч з кінотеатром був перекритий. На місці події перебуває мер Києва Віталій Кличко. Його прес-секретар Оксана Зинов'єва повідомила у своєму Twitter, що він пообіцяв залишити «Жовтень» як майданчик для фестивального показу і демонстрації арт-хаусного кіно. «Ми не дозволимо відібрати кінотеатр у столичних інтелектуалів-прихильників кіно», - сказав, за її словами, мер Києва.

 

 

Раніше директор кінотеатру Людмила Горделадзе неодноразово заявляла, що прокуратура, Київрада і Департамент комунальної власності через суд намагаються виселити кінотеатр «Жовтень», а саме ТОВ «Кіноман», яке є правонаступником комунального підприємства-кінотеатру та власником торгової марки «Жовтень» і забезпечує сьогодні організаційну діяльність кінотеатру. За її словами, з 2005 року ТОВ «Кіноман» є орендарем цілісного майнового комплексу державного комунального підприємства «Кінотеатр "Жовтень"» на підставі договору оренди, який було визнано укладеним за рішенням Господарського суду міста Києва і який є чинним до 2020 року. Головне управління комунальної власності, яке мало поставити підпис на договорі, рішення суду не виконало і згодом не один раз судилося з ТОВ «Кіноман» про розірвання договору оренду.

 

7 жовтня Господарський суд міста Києва у повному обсязі задовольнив вимоги прокуратури Подільського району столиці та зобов'язав ТОВ «Кіноман» «повернути у розпорядження громади» цілісний майновий комплекс кінотеатру «Жовтень». 

 

Коментуючи це судове рішення пані Горделадзе повідомила: «Це рішення першої інстанції, і в нас попереду ще оскарження зазначеного рішення в апеляційних і в касаційних інстанціях. Не вдаватимуся в подробиці, але ми праві. Ми вже мали 13 рішень на нашу користь і тільки оце - четверте - проти нас. І виселення ми вже пережили, усі чотири інстанції вже виграли. А рішення Київради щодо цього питання ми досі не дочекалися».

 

З юридичними нюансами процесу щодо приміщення «Жовтня» можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Фото Ганни Грабарської та сайту кінофестивалю «Молодість»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY