detector.media
07.10.2014 16:52
Забудовники у Рівному подали до суду на оціночні судження журналістів видання «Четверта влада»
Забудовники у Рівному подали до суду на оціночні судження журналістів видання «Четверта влада»

У Рівному ЖБК «Набережний квартал-1», ТОВ «Хліб-Пром» та громадянин Ігор Плейзор через суд вимагають спростоування інформації, оприлюдненої в публікації «Офшорний «Ріверсайд» планує продавати квартири у Рівному в будинку, якого не має права будувати: документи» місцевого видання «Четверта влада». Про це йдеться у повідомленні на сайті видання. 

 

Забудовники  житлового комплексу у Рівному, який, за твердженням «Четвертої влади, будується з низкою порушень, без необхідної документації, мають претензії до кількох висловлювань і тверджень журналістів у публікації та хотіли б їх спростування. Зокрема, йдеться  про вирази: «Офшорний Ріверсайд»; «створений 2 квітня 2014 року псевдоклон ТзОВ «Хліб-пром»;  «журналістів у «Ріверсайді» обізвали»;  «шахрайська схема «Ріверсайду».

 

Юрист Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) Людмила Опришко заявила, що у даному разі позивачі вважають недостовірною і просять спростувати інформацію, більша частина якої відноситься до оціночних суджень. «Такі вимоги суперечать законодавству України та статті 10 Європейської Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. Зокрема, частини 1 та 2 статті 30 Закону України "Про інформацію" передбачають, що оціночні судження не підлягають спростуванню та доведенню їх правдивості», - сказала пані Опришко. 

 

Юрист пояснює,  що вирази «офшорний», «шахрайство», «псевдоклон» є оціночними судженнями. Той факт, що журналістів у «Ріверсайді» образили, підтверджується відеозаписом, який розміщений у тексті оспорюваної публікації, і копія якого буде додана на розгляд суду.

 

Нагадаємо, у серпні  «Четверта влада» повідомила, що на сайті Рівненського міськсуду судді «підчистили» свої декларації, і приховали у своїх деклараціях дані про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2013 рік членів своїх сімей, їхнє майно та доходи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY