detector.media
16.09.2014 18:40
Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів
Держкіно не дозволило показ в Україні дев’яти російських фільмів та серіалів

Сьогодні, 16 веерсня, Держкіно України скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній дев'яти фільмам та телесеріалам російського виробництва. Про це повідомляє прес-служба агентства.

 

«На вимогу численних звернень, в тому числі Національної ради з питань телебачення та радіомовлення та представників громадськості, Державне агентство України з питань кіно запровадило експертну оцінку усіх фільмів російського виробництва на предмет загрози національним інтересам України. Оновлений склад Експертної комісії наразі переглядає стрічки щодо їх відповідності чинному законодавству», - нагадує Держкіно.

 

На підставі висновків  Експертної комісії з питань публічного демонстрування і розповсюдження кіно- і відеофільмів, Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію або відмовило в ній наступним фільмам та телесеріалам російського виробництва:

- «Фальшивая армия. Великая афера полковника Павленко» (реж. А.Грачев, Росія, 2009, д/ф);

-«Второй убойный» (реж. С.Власов, Росія, 2013);

- «Зимний круиз» (реж. І.Нурісламов, Росія, 2012);

-«Честь самурая» (реж. Н.Якушева, Росія, 2012);

-«Разреши тебя поцеловать снова» (реж. Ю.Морозов, Росія, 2012);

 -«Ментовские войны 7» (реж. С.Раєвський, Росія, 2013);

-«Отдельное поручение» (реж. Д.Аверін, Росія, 2012);

-«Ментовские войны 4» (реж. Е.Абросімов, Росія, 2013);

- «Просто Джексон» (реж. Л.Пляскін, Росія, 2012).

 

За висновками Експертної комісії зазначені фільми визнано такими, що забороняються для телевізійного показу, публічного комерційного відео, домашнього відео на території України, а три з вищеназваних кінострічок отримали заборону і для кінотеатрального показу.

 

«Захист національного інформаційного простору є пріоритетом для української держави. Ми маємо обмежити вплив російської пропаганди на українського глядача, в той же час Держкіно України не збирається обмежувати показ в Україні російських фільмів, які не несуть загрози національним інтересам», - заявив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко.

 

Нагадаємо, на початку вересня У Державному агентстві України з питань кіно опублікували критерії щодо заборони для публічної демонстрації в Україні фільмів та серіалів виробництва РФ.  У відомстві пропонують вважати за загрозу національній безпеці України та «негативний вплив на моральний дух українського народу та української армії», кінопродукцію й що відповідає одному з перерахованих нижче критеріїв: позитивні герої фільмів мають відношення до державних, чи силових структур Російської Федерації, СРСР, чи Російської імперії; у фільмі фігурують тимчасово окуповані території України; фільм зачіпає питання історії України; українці є негативними героями у фільмі; автори чи виконавці головних ролей підтримали агресію проти України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY