detector.media
14.07.2014 10:23
Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху українського поетичного кіно
Лариса Кадочникова представила на Одеському кінофестивалі фільм про епоху  українського поетичного кіно

В рамках Одеського міжнародного кінофестивалю-2014 (ОМКФ) відбувся показ стрічки Дмитра Томашпольського і Лариси Кадочникової «Лариса Кадочникова. Автопортрет». Про це повідомляє кореспондент «Детектор медіа», що перебуває на ОМКФ.

 

Документальна стрічка «Лариса Кадочникова. Автопортрет» бере участь у Національній конкурсній програмі ОМКФ. На сцену у складі творчох групи вийшла співавтор і головна героїня стрічки. Дмитро Томашпольський на фестиваль ще не приїхав. 

 

Стрічка «Автопортрет» оповідає про життя відомої української актриси Лариси Кадочнікової, у послужному списку якої - ролі у стрічках Івана Миколайчука, Сергія Параджанова. Із кадрів хроніки постають ці ще молоді режисери -  сучасники  Лариси Кадочникової і епохи розквіту українського поетичного кіно. Кадри зі стрічок за участі актриси спонукають до їх перегляду та заохочують глядача переглядати й цінувати діаманти українського кіномистецтва.

 

Під час прем'єри глядачі з Одеси та інших міст висловили своє захоплення ролями Лариси Кадочникової. Однак свято мало не завершилося скандалом - представниця видання з Донеччини поцікавилася у Лариси Кадочникової, чому стрічка російською мовою  представлена в Національному конкурсі фестивалю. Опонували їй хором півзалу. Зокрема, слова попросив український кінорежисер Олесь Санін. Він нагадав про вклад Лариси Кадочникової в українське кіно, назвавши її «музою для багатьох художників». Однак і після його виступу донецька журналістка продовжувала емоційно відстоювати свою точку зору, тож показ довелося завершити. Зробили це при допомозі гучних оплесків і вигуків «Браво!».

 

Нагадаємо, виробництво стрічки здійснено  у 2013-му «Гагарін Медіа» коштом Державного агентства України з питань кіно.  Бюджет  фільму - 1, 5 млн грн.

 

У Києві прем'єра фільму відбулася 21 грудня минулого року.

 

Докладніше про фільм «Лариса Кадочникова. Автопортрет»  читайте у матеріалі з Одеси кінознавця, члена журі ФІПРЕСІ цьогорічного ОМКФ Оксани Волошенюк.

 

Нагадаємо, Одеський кінофестиваль продовжує свою роботу до 19 липня. У конкурсі 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю представлено 20 українських стрічок, сім із них - повнометражні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY