detector.media
19.06.2014 09:18
Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія
Княжицький стверджує, що телеканал «Інтер» контролює Росія

Нардеп від фракції «Батьківщина» Микола Княжицький стверджує, що 82% телеканалу «Інтер» контролюється російським «Первым каналом» і Газпромом РФ. Про це він написав у своєму Facebook.

 

«Як мені стало відомо, акції Фірташа у групі Інтер давно закладені у Газпромбанку. Таким чином, Льовочкіну росіяни довірили фактично 12% каналу, а решта контролюють самі через Перший канал і Газпром. Ось така інформаційна безпека», - написав він.

 

Як повідомляє «Суспільне мовлення», Микола Княжицький пропонує створити ще один канал суспільного телебачення. Відповідний законопроект уже зареєстровано в парламенті.  Депутат вважає, що держава не спромоглася вирішити питання про створення для громадського телеканалу організаційно-технічної бази та виділення додаткових каналів мовлення. Однак ця проблема може бути усунена шляхом проведення ревізій виданих ліцензій та прийнятих рішень щодо ліцензування. Одним із телеканалів, які свого часу незаконно отримали частоти, на думку пана Княжицького, є «Інтер». Саме на його базі Княжицький пропонує створити ще один канал суспільного мовлення.

 

Нагадаємо, бізнесмен Дмитро Фірташ є власником 80% акцій компанії Inter Media Group Limited (власником інших 20% є Сергій Льовочкін), якій належить 71% акцій телеканалу «Інтер» і його міжнародної версії «Інтер+». Решта 29% належить російському ВАТ «Первый канал».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY