detector.media
12.05.2014 16:49
Мудрак назвала вісім українських телеканалів, що популяризують російські силові структури
Мудрак назвала вісім українських телеканалів, що популяризують російські силові структури

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак, посилаючись на результати моніторингу трансляції українських телеканалів, назвала телеканали, контент яких спрямований на популяризацію російських силових структур. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Нацради.

 

За словами Лариси Мудрак, моніторинг вітчизняних загальнонаціональних, супутникових і цифрових телеканалів мережі Т2, проведений 7 травня, засвідчив, що «вісім українських телеканалів активно працюють на популяризацію агрессора». Заступник голови Національної ради назвала групу компаній «Інтер» (сім серіалів на каналах НТН та «Інтер»), телеканал ICTV - чотири серіали, телеканал «Гамма» - три серіали.

 

«Нині від відповідальності кожного керівника, кожної редакційної ради залежить, яким змістом буде наповнено український ефір, чи відповідатиме він настроям і прагненням наших співвітчизників», - наголосила пані Мудрак.

 

За її словами, у період становлення держави не можна керуватися лише бізнесовою доцільністю та комерційною вигодою. Свого часу саме такі аргументи зіграли фатальну роль щодо дитячого мовлення, культурологічних та освітніх програм, що призвело до фактичного знищення цього сегменту в телерадіопросторі України, констатувала Лариса Мудрак. Також практично заблоковано створення в Україні системи захисту дітей від шкідливого контенту, що є одним з базисів євроінтеграції, додала вона.

 

Водночас заступник голови Нацради висловила подяку групі телеканалів «1+1» за ініціативу зняти з ефіру серіали, в яких міститься пропаганда діяльності силових структур сусідньої держави. Таку позицію підтримали далеко не всі канали, додала вона.

 

Нагадаємо, група «1+1 медіа» заявила, що продовжує  роботу із вилучення з ефіру телеканалів групи фільмів та серіалів, що вихваляють міць збройних сил та спецпризначенців Російської Федерації.  Від понеділка, 12 травня, з показу в ефірі телеканалу «2+2» зняті 15 серіалів: «Десантура», «СОБР», «Солдаты» 3 сезони, «Спецназ» 2 сезона, «Мужская работа» 2 сезони, «Псевдоним Албанец» 3 сезони, «Группа Zeta» 2 сезони, «Кодекс чести» 4 сезони, «Оперативный псевдоним» 1 і 2 частини, «Покушение, «СМЕРШ», «Майор Ветров», «Мужской сезон», «Обратный отсчет», «Туман».

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY