detector.media
01.04.2014 17:08
У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ різко зменшилась - ІМІ
У березні кількість замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ  різко зменшилась - ІМІ

У березні показник кількості замовних матеріалів («джинси») в друкованій пресі України упав до історичного мінімуму і склав всього лише 1% від загальної кількості матеріалів. Це є найнижчим показником за весь період моніторингу замовних матеріалів в пресі та інтернет-ЗМІ, який проводить Інститут масової інформації  (ІМІ) з 2008-го року, йдеться у прес-релізі ІМІ.

 

Для порівняння, у 2013 році рівень «джинси» в пресі становив в середньому 7% від загальної кількості матеріалів (найвищий показник було зафіксовано у травні 2013 року - 10%).

 

Подібну тенденцію було зафіксовано також в інтернет-ЗМІ, де кількість матеріалів з ознаками замовлення впала втричі у березні порівняно із січнем поточного року. Зокрема, у березні вийшло 28 «джинсових» матеріалів, у січні - 86. Водночас, в інтернет-ЗМІ почала спостерігатись невелика негативна тенденція до зростання «джинси» - якщо у лютому замовних матеріалів було 22, то у березні вже 28.

 

Головними замовниками політичної  «джинси» у березні залишались, за даними ІМІ, Петро Симоненко (40% політичних матеріалів з ознаками замовлення),  Віктор Медведчук (25%) та матеріали, направлені на дискредитацію Майдану та нової влади (12%). Серед публікацій з ознаками економічного замовлення експертами ІМІ були зафіксовані матеріали від «Укрзалізниці» та «ПриватБанку».

 

Інститут масової інформації проводить моніторинг «джинси» та неналежного маркування у шести загальнонаціональних друкованих виданнях («Комсомольская правда в Украине», «Факты», «Корреспондент», «Газета по-українськи», «Сегодня» і «Український тиждень») та у чотирьох інтернет-виданнях (ЛІГА.net, Обозреватель, УНІАН і LB.ua). Проект реалізується за підтримки Інтерньюз Нетворк. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY