detector.media
07.03.2014 17:07
Нацрада закликала провайдерів утриматися від ретрансляції каналів «Вести», «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть», «Россия-РТР»
Нацрада закликала провайдерів утриматися від ретрансляції каналів «Вести», «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть», «Россия-РТР»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення закликала провайдерів програмної послуги тимчасово утриматись від ретрансляції у своїх мережах програм телеканалів «Вести», «Россия 24», «Первый канал. Всемирная сеть» і «Россия-РТР» до приведення їх програм у відповідність до вимог українського законодавства.

 

Відповідне звернення Нацради надійшло на адресу «Детектор медіа» сьогодні, 7 березня.

 

Наводимо текст звернення:

 

Звернення до провайдерів програмної послуги України

 

Зважаючи на звернення Ради Національної Безпеки та Оборони України від 6 березня 2014 року № 242/2-5-1 та рішення РНБО від 1 березня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України», Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення закликає провайдерів програмної послуги тимчасово утриматись від ретрансляції у своїх мережах передач телеканалів «Вести», «Россия 24»,  «Первый канал. Всемирная сеть», «Россия-РТР» до приведення їхніх програм у відповідність до вимог українського законодавства. Держава має стабілізувати ситуацію в усіх регіонах та забезпечити інтереси всіх громад.

 

Ми просимо глядачів усіх регіонів української держави поставитися з розумінням до тимчасового кроку, який триватиме до врегулювання ситуації. Ми покладаємося на громадянську відповідальність всіх учасників українського медійного ринку. Ми віримо, що спільними зусиллями  цього вдасться досягти швидко.

 

Для України принципово важливо залишатися демократичною державою з відкритим інформаційним простором та плюралізмом ЗМІ. Насамперед важливим є забезпечення українського законодавства та суверенітету держави, а надалі ми зможемо не лише дотриматися усіх вимог Європейської конвенції про транскордонне телебачення, але й врегулювати ситуацію  із трансляцією російських каналів на території України.

 

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

 

 

Нагадаємо, 6 березня Рада національної безпеки й оборони закликала Нацраду зібратися на засідання і розглянути ситуацію, що склалася в інформаційному просторі та загрожує національній безпеці, зокрема ситуацію з російськими телеканалами, які ведуть інформаційну війну проти України.

 

У відповідь члени Нацради Лариса Мудрак та Ірина Опілат заявили, що не існує законодавчих механізмів для заборони російських каналів. Вони висловили готовність зібратися в будь-який момент, хоча приміщення Нацради, за їх словами, зайнято протестувальниками. Водночас члени Нацради вважають, що рішення органу, якому парламент висловив недовіру, не будуть підтримані медійною спільнотою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY