detector.media
23.01.2014 17:18
У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»
У прокат виходить фільм «Вій» 3D, у продакшні якого брав участь «Інтер»

30 січня в кінопрокат України вийде фільм «Вій» у форматі ЗD, що є спільним проектом «Марінс Груп Інтертеймент» (MGE), «Російської Фільм Групи» (RFG) та телеканалу «Інтер». Стрічку знято за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя.  Про це «Детектор медіа» повідомила прес-служба каналу «Інтер».

 

Робота над створення стрічки почалася у 2006 році. В основу стрічки, як повідомляють його творці, ліг перший невідредагований рукопис Миколи Гоголя, та історія реального історичного персонажу Гійома Левассера де Боплана - французького інженера та картографа, який одним з перших  почав досліджувати землі Малоросії.

 

Режисер і продюсер стрічки Олег Степченко.

 

За словами розробників фільму, зйомки «Вія» відбувалися на чеських кіностудіях та у відомому замку Сихрів. Для натурних зйомок у чеському лісі побудували цілий козацький хутір, де з історичною точністю відтворювали все до дрібниць. Особливої уваги у фільмі заслуговують монстри.  Вони поділяються на три категорії - загримовані актори, ляльки, що оживають за допомогою механізмів, та повністю віртуальні тривимірні страховиська.

 

«Вій» став перший російсько-українським фільмом,  повністю знятим у форматі 3D. Над проектом працювала команда спеціалістів з України, Росії, Німеччини, Чехії, Великобританії та США.

 

«Основним завданням для мене було створити новий світ, паралельну реальність, яку хотів донести до нас Гоголь. Ось уже кілька років я живу цим проектом і почав розуміти життя наших предків набагато краще та гостріше. Мені б дуже хотілося донести це і до глядача. Тому, що без знання та розуміння своїх основ, коріння, історії у нас немає майбутнього», - сказав Олег Степченко.

 

Головну роль у фільмі зіграв англійський актор Джейсон Флемінг, відомий за голлівудськими роботами «Карти, гроші, два стволи», «Битва титанів», «Великий куш».  Також у стрічці зналися російські актори Олексій Чадов, Валерій Золотухін, Андрій Смоляков, Агнія Дітковскіте та інші.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY