detector.media
13.01.2014 13:02
Держкомтелерадіо повідомляє про недоліки офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади
Держкомтелерадіо повідомляє про недоліки офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади

Держкомтелерадіо України підвів підсумки моніторингу інформаційного наповнення офіційних веб-сайтів органів виконавчої влади, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій у другому півріччі 2013 року. Про це йдеться в аналітичній довідці Держкомтелерадіо.

 

Моніторинг оцінював наявність інформації (відповідно до вимог чинного законодавства), якість розміщеної інформації (повнота, актуальність, доступність) та динаміка оновлення офіційних веб-сайтів.

 

Загалом було проаналізовано 74 веб-сайти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, а також 27 веб-сайтів місцевих органів виконавчої влади. Моніторинг Держкомтелерадіо виявив, що на деяких веб-сайтах відсутні певні види інформації або вона подається не в повному обсязі. Також на офіційних веб-сайтах несвоєчасно оприлюднюється чи оновлюється інформація, матеріали розміщуються без зазначення дати, що не дозволяє визначити рівень їх актуальності. Іноді має місце розташування інформації не в логічних розділах, що ускладнює пошук, не відпрацьована робота пошукових систем.

 

В аналітичній довідці Держкомтелерадіо органам виконавчої влади запропоновано вжити заходів щодо усунення недоліків.

 

За рівнем інформаційного наповнення найкращими серед центральних органів виконавчої влади визнано офіційні веб-сайти Адміністрації Державної прикордонної служби України та Державного комітету телебачення і радіомовлення України, а серед місцевих органів виконавчої влади - офіційні веб-сайти Запорізької і Сумської обласних державних адміністрацій.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY