detector.media
27.12.2013 17:47
Речники МВС та Адміністрації президента спростували звинувачення у недоступності для преси

Прес-секретар МВС Сергій Бурлаков та керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації Адміністрації президента України (АПУ) Денис Іванеско заявили, що вони працюють  в штатному режимі та  виконують покладені на них обов'язки у відповідності до вимог чинного законодавства. Про це речники повідомили  у відповідях на інформаційні запити, які «Детектор медіа» надіслала 25 грудня.

 

«Детектор медіа» надіслала такі запити у зв'язку з повідомленням «Української правди» від 24 грудня, у якому видання заявило, що «Прес-секретарі МВС, СБУ та Януковича не виконують своїх службових обов'язків» і не відповідають на телефонні дзвінки.

 

Сергій Бурлаков заявив, що не уникає спілкування з пресою і кожного дня відповідає на приблизно 200 телефонних дзвінків журналістів.

 

Денис Іванеско у відповіді на інформаційний запит «Детектор медіа» відповів, що до Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ, протягом 1-25 грудня 2013 року надійшло 195 запитів на отримання публічної інформації, з них 15 - від представників ЗМІ.

 

«На 12 запитів представників ЗМІ було надано відповіді в терміни, передбачені Законом України «Про доступ до публічної інформації». Ще три запити журналістів перебувають у роботі, оскільки термін відповіді на них ще не збіг», - йдеться у відповіді Головного управління забезпечення доступу до публічної інформації АПУ.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY