detector.media
02.12.2013 09:25
Відкрито «гарячу лінію» для журналістів, які постраждали від бійців «Беркута» та інших нападів
Відкрито «гарячу лінію» для журналістів, які постраждали від бійців «Беркута» та інших нападів

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) разом з Національною спілкою журналістів України (НСЖУ) і Інститутом розвитку регіональної преси (ІРРП) відкрили «гарячу лінію» правової допомоги для журналістів, чиї права було порушено під час подій на євромайданах 30 листопада і 1 грудня. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Незалежна медіапрофспілка підкреслила, що разом з партнерськими організаціями оголошує про відкриття «гарячої лінії» для журналістів, які працюють, висвітлюючи поточні  події, які постраждали і потребують інформаційної та правової допомоги.

 

«Будемо вимагати покарання всіх, хто порушив права журналістів. Припинимо безкарність разом!», - закликає НМПУ. 

 

Постраждалі журналісти можуть звернутись про допомогу до наступних медіа-юристів:

- Олександр Тарасов (НМПУ) - телефон + 380 99 302 67 28 (МТС);

- Людмила Опришко (ІРРП) - телефон + 380 67 449 32 59;

- Тетяна Котюжинська (НСЖУ) - телефон + 380 66 7874701.

 

Медіапрофспілка також закликає всіх журналістів, права яких були порушені, подавати заяви до міліції та повідомляти про це у ЗМІ.

 

НМПУ відкрила спеціальну скриньку fixviolation@gmail.com, куди можна надіслати інформацію про порушення, фото, відео, посилання на інформаційні матеріали, розміщені у інших ЗМІ. Ці матеріали, як наголошує профспілка, будуть необхідні для розгляду у судах.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», понад 40 журналістів зазнали побиття і переслідувань під час висвітлень євромайданів. Більшість із них постраждали, висвітлюючи 1 грудня сутички на вулиці Банковій у Києві.

 

Нагадаємо, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розгляне всі факти нападів на журналістів під час громадянських акцій у Києві, повідомила прес-служба Адміністрації президента. 

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY