detector.media
17.10.2013 12:23
Суд визначив, що у міліцейському протоколі щодо журналіста Олега Диби не вказано суті правопорушення
Суд визначив, що у міліцейському протоколі щодо журналіста Олега Диби не вказано суті правопорушення

16 жовтня в Ужгородському міськрайонному суді відбулося судове засідання у справі про адміністративне порушення за протоколом Ужгородського МВ УМВС України в Закарпатській області щодо журналіста, головного редактора інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Олега Диби. Про це повідомляє «Закарпаття онлайн».

 

На початку засідання головуючий суддя Ігор Івашкович долучив до матеріалів справи письмове пояснення журналіста, в якому йшлося про те, що протокол складено з порушеннями і зазначена в ньому інформація не відповідає фактичним обставинам справи. Після цього суддя вийшов до нарадчої кімнати.

 

Повернувшись, він зачитав ухвалу, в якій підтверджено наявність багатьох помилок у протоколі,  в якому не вказано суті обвинувачення, місце вчинення злочину тощо. Як було констатовано судом, протокол, який є джерелом доказів у справі, не може бути покладений в основу постанови про накладення адміністративного стягнення через те, в ньому не зазначено, що саме порушив журналіст.  Суд повернув протокол в Ужгородський міський відділ міліції для належного оформлення.

 

Нагадаємо, журналіст був у числі семи осіб, яких міліція затримала 5 жовтня в Ужгороді за нібито перешкоджання проведенню будівельних робіт. Олег Диба та інші активісти намагалися зберегти частину чеського кварталу архітектора Крупки -  площу Народну.

 

Головред заявив, що під час акції він виконував свої професійні журналістські обов'язки, фіксуючи події на площі за допомогою відеокамери. У міськвідділку було складено адміністративний протокол за ст. 185 Кодексу України про адміністративні правопорушення (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції).

 

Як повідомляла «Детектор медіа», головний редактор інтеренет-видання «Закарпання онлайн» Олег Диба  заявив, що 28 вересня  в Ужгородській міський раді, де відбувались урочистості до  Дня міста, були побиті журналісти та студенти.  Олег Диба разом з активісткою Юлією Дуб подав у міліцію заяву про побиття. Представники міліції звертають увагу на те, що журналіст у момент інциденту не виконував своїх професійних обов'язків.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY