detector.media
09.10.2013 15:04
За заявою Оксани Романюк почалося досудове розслідування за статтею «Самоправство»
За заявою Оксани Романюк почалося досудове розслідування за статтею «Самоправство»

Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі (МРГ) з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, взяв на контроль звернення виконавчого директора Інституту масової інформації (ІМІ) Оксани Романюк. Про це повідомила прес-служба Президента України.

 

Як повідомили у Міністерстві внутрішніх справ, відомості за заявою виконавчого директора ІМІ внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 356 КК України («Самоправство»). Розпочато досудове розслідування.

 

Самоправство, - це самовільне, всупереч установленому законом порядку, вчинення будь-яких дій, правомірність яких оспорюється окремим громадянином або підприємством, установою чи організацією. Карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн) або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

 

Нагадаємо, 9 жовтня Оксана Романюк подала заяву про злочин до міліції щодо відкриття кримінального провадження за фактом погроз і порушення її права на приватність - зламу й оприлюднення вмісту її комп'ютера й електронної пошти.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY