detector.media
27.09.2013 11:48
Держкіно готує новий закон про кіноматограф
Держкіно готує новий закон про кіноматограф

Державне агентство України з питань кіно розробляє новий закон про кінематограф. Про це 26 вересня під час прес-конференції повідомив начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів відомства Станіслав Притула, пише «Дзеркало тижня».

 

«На сьогоднішній день розробляється новий проект закону України про кінематограф. Я думаю, найближчим часом цей проект закону буде оприлюднено, ми зможемо провести його широке обговорення. Зараз він на початковій стадії обробки, є нариси», - сказав пан Притула.

 

За його словами, внесення  поправок до старого закону про кінематограф не дасть бажаного ефекту, тому було вирішено виписати нову законодавчу базу в сфері кінематографа.

 

У свою чергу продюсер і режисер Олена Фетісова, яка продюсувала фільм «Параджанов» переконана, що новий закон сприятиме вирішенню проблем щодо копродукції. «Що потрібно зробити, щоб копродукція працювала швидше, прозорішим і ефективнішим? Потрібно обов'язково розробити і внести поправки до відповідних законів про кіно про права продюсера: що він має права на фільм апріорі, і не може бути інакше», - зазначила пані Фетісова.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Верховна Рада ухвалила 18 вересня Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про ратифікацію Європейської конвенції про спільне кінематографічне виробництво»». Відтепер компетентним органом з надання кінематографічним творам статусу продукту спільного виробництва в Україні є Державне агентство України з питань кіно, таким чином повноваження між Держкіно та Міністерством культури України розмежовано.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY