detector.media
07.05.2013 12:13
8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні
8-16 червня - cемінар для молодих журналістів у Берліні

До 15 травня  приймаються заявки від молодих журналістів з України, Білорусі, Росії та Молдови для участі у семінарі «Культура пам'яті - чого можна навчитися у Німеччині на прикладі Берліну».

 

Організовують семінар  taz-Panterstiftung на базі загальномінецької газети TAZ.

 

Берлін - це не просто сьогоднішня столиця Німеччини. Місто було політичним центром двох диктатур ХХ століття у Німеччині: фашистської диктатури нацистів та німецької соціалістично-комуністичної  диктатури.

 

Після Другої світової війни Західна Німеччина  і об'єднана Німеччина після 1989 року розробили культуру пам'яті, яка, звичайно, може і має бути доопрацьована і покращена, але ця культура слугує  основою для збереження знань про катастрофічні наслідки цих диктатур. Берлін є домівкою для багатьох символів німецької «Культури пам'яті».

 

Семінар  для молодих журналістів зі Східної Європи познайомить учасників з німецькою культурою пам'яті, отримані знання учасники зможуть використати для дискусій про необхідність вивчення історії цих часів,  про особливості культури пам'яті у країнах Східної Європи.

 

Під час перебування у Берліні учасники повинні написати статті на тему, дотичну до культури пам'яті.

 

Вимоги до учасників семінару:

- працювати журналістом у газеті, агентстві або Інтернет-медіа;

- добре володіти  російською мовою;

- знання німецької та/або англійської мови буде перевагою.

 

Організатори беруть на себе витрати пов'язані з проїздом, проживанням та харчуванням. Учасникам потрібно мати 50 євро для харчування у дні роботи над статтями.

 

Заявку на участь у семінарі можна надсилати англійською, російською чи німецькою мовами, вона  складається із резюме та мотиваційного листа.  Вищевказані документи потрібно надіслати на  oertel@taz.de та offrabbit.transitions@googlemail.com до 15 травня 2013 року.

 

Організатори семінару:  taz-Panterstiftung, Барбара Ортель (taz) та Петер Лізеганг  (off-rabbit transitions)

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY