detector.media
04.05.2013 10:04
Міжнародна та Європейська федерації журналістів закликають колег взяти до уваги приклад ТВі
Міжнародна та Європейська федерації журналістів закликають колег взяти до уваги приклад ТВі
і створювати профспілкові організації
Міжнародна федерація журналістів та Європейська федерація журналістів закликають українських колег зробити висновки після масового звільнення журналістів з телеканалу ТВі і створювати профспілкові організації. Про це йдеться в заяві організацій, повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки України. 

Представники МФЖ та її європейської організації ЄФЖ наголошують: тележурналістам слід почати негайно створювати профспілкові осередки -до виникнення конфліктів чи настання криз.
 
«Якраз перед Всесвітнім днем свободи преси, події на телеканалі показали, як важливо для журналістів вступати до профспілки, - зазначив президент Міжнародної федерації журналістів Джим Бумела. - Коли б профспілковий осередок був створений на телеканалі ТВі заздалегідь, то, можливо, такої ситуації можна було б уникнути. Це б уможливило пропонування чіткого механізму для діалогу між обома сторонами, як ий би міг розв’язати суперечності до того, як ситуація вкрай загострилася та вийшла з-під контролю». 

Нагадаємо, 29 квітня, 32 журналісти ТВі заявили про своє звільнення з каналу, оскільки не можуть гарантувати своєму глядачеві надання об'єктивної та неупередженої інформації і вважають, що люди, які називають себе новими власниками та менеджерами телеканалу, зруйнували репутацію ТВі.

 

24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо. 

 

Згодом журналіст Мустафа Найєм заявив, що журналісти, які 29 квітня,звільнилися з ТВі, будуть створювати свій інтернет-проект.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY