detector.media
05.04.2013 17:24
17 квітня – круглий стіл «Медіадослідження в Україні: потреби ринку і можливості освітньої системи»
17 квітня – круглий стіл «Медіадослідження в Україні: потреби ринку і можливості освітньої системи»

Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України» та Могилянська  школа журналістики запрошують вас взяти участь укруглому столі  «Медіадослідження в Україні: потреби ринку і можливості освітньої системи», який відбудеться 17 квітня з 10.00 до 13.00 в НаУКМА.

 

Відповідність потребам медіаринку та вимогам часу є основними принципами, які характеризують якість журналістської освіти в усьому світі. Україна робить лише перші кроки для того, наблизити університетські програми для журналістів до динамічного ринку медіа й комунікації.

 

Які зміни в системі журналістських програм допоможуть готувати фахівців, яких потребують сучасні ЗМІ? Чому якісна наукова освіта (PhD) в сфері комунікції є важливою складовою університетських програм, а професійно проведені медіа-дослідження - запорукою еволюції ринку? Який потенціал мають українські медіа-дослідження для світової науки?

 

Представники провідних інституцій журналістської освіти України, ЄС та США зберуться разом, щоб обговорити ці питання та поділитися досвідом інтеграції наукової (PhD) освіти та медіа-досліджень в університетські програми в своїх країнах.

 

В дискусії  беруть участь: 

Beth E. Barnes, PhD, директорка Школи журналістики в Університеті Кентукі (США)

Carles Llorens Maluquer, PhD, професор факультету комунікацій Автономного університету Барселони(Іспанія), координатор співпраці з НаУКМА

Олександр Власенко, керівник проектів у напрямку «Освіта»  Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»

Сергій Квіт, президент НаУКМА

Євген Федченко, директор Могилянської школи журналістики, НаУКМА

Анастасія Гринько, PhD, заступниця директора МШЖ з досліджень, випускниця PhD програми

Дарія Тарадай, PhD, викладачка МШЖ,  випускниця PhD програми

Дарія Орлова, PhD, викладачка МШЖ,  випускниця PhD програми

 

Модеруватиме дискусію Михайло Винницький, PhD, директор Докторської школи НаУКМА.

 

Це обговорення ініційоване Благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» та Могилянською  школою журналістики  з нагоди завершення першої фази імплементації в  НаУКМА  третього циклу освіти в Україні в рамках PhD програми з масових комунікацій.  Ця програма  є спільним проектом проектом Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» та НаУКМА.  

 

Перша фаза тривала 4 роки і завершилася захистом докторських дисертацій трьома докторантками НаУКМА в Автономному університеті Барселони, після чого Анастасія Гринько, Дарія Тарадай та Дарія Орлова отимали два дипломи PhD -  український (НаУКМА) та іспанський (Autonomous University of Barcelona).   Autonomous University of Barcelona), згідно QS World University Rankings за 2012 рік, було визнано найкращим іспанським університетом,  а у загальносвітовому рейтингу він посідає 176 місце.   

 

Захід відбудеться за адресою м. Київ, вулиця Волоська 8/5, корпус 4, аудиторія 422.

 

У разі виникнення запитань, а також для попередньої реєстрації звертайтеся до Еліни Згоденко ezgodenko@fdu.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY