detector.media
20.03.2013 09:52
На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»
На ZIK стартує «Народний контроль» від авторів «Хто тут живе?»
На телеканалі ZIK – новий проект від творців програми журналістських розслідувань «Хто тут живе?»

У середу, 20 березня, у прямому ефірі телеканалу ZIK глядачі побачать нову програму журналістських розслідувань «Народний контроль», повідомляє прес-служба каналу.

 

Гасло проекту: «Змусимо їх працювати чесно!». Разом із громадськими активістами журналісти будуть досліджувати використання бюджетних коштів, проведення тендерів, розподіл майна та оцінюватимуть ефективність роботи чиновників, депутатів і правоохоронців.

 

Ведучим «Народного контролю» буде гендиректор каналу ZIK, тележурналіст Дмитро Добродомов, який кілька років працював з командою проекту журналістських розслідувань «Хто тут живе?».

 

«Першочергове завдання для журналістів-розслідувачів проекту "Народний контроль" - всебічно дослідити рішення, тендери та нововведення і показати, хто ж насправді отримає від цього користь: громадяни чи окремі чиновники та депутати? Відтак змусити ініціаторів зважати на рішення простих людей, а при доведених фактах зловживань відмінити невигідні суспільству рішення або внести корективи, врахувавши думку громади», - повідомляє прес-служба.

 

Програма виходитиме у прямому ефірі одразу з двох нових студій. В одній із них ведучий Дмитро Добродомов спілкуватиметься з двома людьми, які виступають ініціаторами нововведення (депутати, чиновники, керівники підприємств), та двома противниками цієї новації (громадські діячі, представники громади, депутати).

 

У другу студію буде запрошено народних контролерів - представників громади, людей різного віку, які безпосередньо причетні до теми програми. В обговоренні участь братимуть і самі глядачі. Під час прямого ефіру кожен зможе підтримати або відхилити порушене питання, надіславши смс-повідомлення. «Якщо влада не почує думки людей, журналісти разом із юристами відстоюватимуть вибір громади навіть у судах», - обіцяють на каналі.

 

 

 

«Ми, на відміну від можновладців, керуємося Законом України. Адже у статті 5 Конституції проголошено, що єдиним джерелом влади в Україні є народ, - каже Дмитро Добродомов. - У прямому ефірі ми збиратимемо всіх учасників процесу - і тих, хто програв від певного рішення, і тих, хто виграв, хто голосували "за", і хто "проти". Більш конкретно щодо тієї чи іншої теми висловлюватимуться компетентні експерти і, звісно, народні контролери, які представлятимуть громаду. А вже глядачі вирішуватимуть, бути чи не бути таким діям влади. І ми змусимо їх прислухатися до рішення людей. Змусимо їх працювати чесно! І робитимемо це максимально прозоро та об'єктивно».

 

Прем'єрний випуск «Народного контролю» порушить наболіле для львів'ян питання - підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. «Народний контроль» обіцяє показати, якою має бути економічно обґрунтована вартість проїзду і в чию кишеню піде переплачена за проїзд гривня.

 

«Народний контроль» виходитиме щосереди о 22:00 на телеканалі ZIK.

 

До журналістів програми «Народний контроль» можна звернутись:

- на сайті zik.ua через банер проекту;

- на сайті «Народного контролю»;

- на сторінці у  Facebook.

 

Під час прямого ефіру програми «Народний контроль» висловити свою думку можна буде  шляхом SMS -голосування.

 

Нагадаємо, проект «Хто тут живе?» перестав виходити наприкінці минулого року після двох з половиною років роботи. Автори програми заявили про її переформатування.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY