detector.media
11.03.2013 13:17
Журналіста з Рівного Олександра Мельничука СБУ визнала свідком і викликала на допит
Журналіста з Рівного Олександра Мельничука СБУ визнала свідком і викликала на допит

7 березня журналіста Видавничого Дому «Ого» з м.Рівного Олександра Мельничука було викликано повісткою до ОВС слідчого відділу УСБУ в Рівненські області. В документі було зазначено, що журналіст повинен прийти на допит у якості свідка. Про це «Детектор медіа» повідомив особисто Олександр Мельничук.

 

Журналіста викликав на допит старший слідчий ОВС слідчого відділу УСБУ в Рівненські області Едуард Михалюк, але допитував його оперуповноважений Сергій Лєщук. Олександр Мельничук не може, на вимогу СБУ, розкрити зміст допиту, але повідомив, що напередодні у нього відбулась телефонна розмова зі співробітником СБУ.

 

«5 березня близько 18.00 мені на мобільний зателефонував невідомий, який представився "старший оперуповноважений, майор (назвав прізвище, ім'я, по-батькові)», і повідомив,  що мене викликають по справі, що 18-19 лютого у м. Здолбунові (Рівненська область) на колії знайшли муляж вибухівки. Спочатку подумав, що має бути прес-конференція з цього приводу. Проте, коли я сказав, що "ви помилились, вам певно треба до тих, хто у нас криміналом у виданні займається", мені відповіли, що їм саме зі мною треба поговорити. Я перепитав, "а я то до чого? Я в тому Здолбунові був уже не пам'ятаю коли...". Чоловік сказав: "Ми багатьох викликаємо, то прокуратура поставила таке завдання. Ви не підозрюваний, а ми просто поспілкуємось".  З його слів, мені необхідно було  прийти о  10-тій ранку за адресою вул. Відінська, 4. Я попросив надіслати мені офіційно листа, і вже наступного дня отримав повістку до СБУ. У повістці було зазначено, що мене викликають в якості свідка по справі (і вказаний номер справи)», - повідомив пан Мельничук.

 

Журналіста, за його словами, здивувало, як за одну добу він міг перетворитися на свідка у кримінальному провадженні, хоча насправді не тільки не був свідком події 18-19 лютого у Здолбунові, але також не писав про неї у ЗМІ і не коментував на сайтах новин та у соцмережах.

 

За словами Олександра Мельничука, у нього існує алібі щодо подій у Здолбунові. У виданнях ВД «Ого» журналіст висвітлює соціально-політичну тематику. За версією Мельничука, підставою для допиту в СБУ могли стати його контакти у національно-патріотичних організаціях Рівненщини, заходи яких він неодноразово висвітлював.

 

7 березня «Детектор медіа» направила запити з приводу допиту журналіста Олександра Мельничука на і'мя прес-секретаря Голови Служби безпеки України Лади Сафонової та в УСБУ в Рівненські області і чекає на відповіді.

 

 

«Детектор медіа»

Фото з сторінки Олександра Мельничука у Facebook, копія надана журналістом

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY