detector.media
18.05.2012 12:42
Олександра Харченка призначать президентом УНІАН
Наступного тижня гендиректор УНІАН Осадчий представить концепцію подальшого розвитку агентства

Головного редактора інформаційного агентства УНІАН Олександра Харченка призначать на посаду президента агенції. Як повідомив «Детектор медіа» чинний президент УНІАН Олег Наливайко, такої домовленості було досягнуто на зборах трудового колективу УНІАН 18 травня.

 

«Домовилися ми сьогодні в такий спосіб. Перше - на початку наступного тижня відбудуться збори засновників інформагентства УНІАН, де Олександр Харченко, який є головним редактором, буде призначений президентом на мою звільнену посаду. Перед колективом він буде гарантом свободи слова, яка була і залишиться в УНІАН, і гарантом того, що не буде трудових спорів, цензурних моментів, - розповів Олег Наливайко. - Друге - наступного тижня генеральний директор Вадим Осадчий озвучить концепцію подальшого розвитку інформагентства УНІАН, яка буде затверджуватися радою засновників (одним із засновників, до речі, є Спілка журналістів)».

 

На даний момент Олександр Харченко залишається чинним головним редактором, оскільки наказ про його переміщення призупинений, а призначений 16 травня Михайло Ганницький є шеф-редактором.

 

Зазначимо, що Олег Наливайко із 7 травня приступив до виконання обов'язків голови Національної спілки журналістів України і подав заяву про увільнення від обов'язків президента УНІАН. Однак він поки що залишається чинним президентом, оскільки збори засновників інформаційного агентства ще не розглянули питання про його звільнення - це відбудеться наступного тижня.

 

Нагадаємо, 16 травня шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко був переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко назвав таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язав таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями».

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкинув звинувачення в таблоїдизації УНІАН і заявив, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

 

Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

 

17 травня президент УНІАН Олег Наливайко призупинив наказ про переміщення Олександра Харченка.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY