detector.media
02.03.2012 17:02
Григорій Решетник: «У “Холостяка” Френсіса я вчуся приймати рішення»
Григорій Решетник: «У “Холостяка” Френсіса я вчуся приймати рішення»
Ведучий СТБ – про проект «Холостяк-2», шлях від диктора до ведучого й плани на майбутнє

Голос Григорія Решетника складно не впізнати: бархатистий, низький, такий, що малює в уяві радше чоловіка в літах. Цей голос лунав за кадром і в кадрі в ефірі багатьох українських телеканалів.

 

Нещодавно Григорій став ведучим проекту «Холостяк», другий сезон якого стартує 8 березня на СТБ. В інтерв'ю «Детектор медіа» він розповів, наскільки важко й цікаво працювати над проектом і які жінки подобаються холостякам.

 

 

Про роль ведучого «Холостяка-2»

 

- Наприкінці лютого ви літали на чергові зйомки «Холостяка». Що й де знімалося?

- Знімали, власне, фінал. Наш Холостяк, Френсіс, сам родом із Лондона, і фінал відбуватиметься в його рідному місці. За ідеєю формату, він має познайомити дівчат, які дійшли до фіналу, зі своїми батьками, щоб ті вибрали найкращу. І потім Френсіс визначиться, хто стане його долею: молодою красивою українською принцесою. Ми всі вже дуже чекаємо на прем'єру.

 

- Чи проходили ви кастинг на ведучого «Холостяка»? Як обрали саме вас, чи запропонували?

- Спочатку мені запропонували. Але всі затвердження відбуваються, абсолютно не лукавлю, через чесні кастинги. Етапів кастингу було немало, був також етап спілкування з Френсісом. Коли вже визначилися, хто буде головним героєм, організували кімнату спілкування: так, як це виглядає в проекті. І всі по черзі спілкувалися з Холостяком.

 

- Багато було охочих вести «Холостяка-2»?

- Я думаю, неохочих було мало, враховуючи рейтинг і популярність першого сезону. Максим Чмерковський от відмовився...

 

 

 

- І йому пропонували?..

- Та ні, я жартую. Якби він все ж таки залишився з фіналісткою першого сезону Олександрою Шульгіною, то в нього був би шанс. А так... я був би ведучим, Чмерковський - співведучим, а Френсіс - холостяком. Це було би складно для дівчат, хоча, я думаю, вони би зраділи, бо їх 25, а холостяк лише один.

 

Кастинги були, етапи були. Взагалі не люблю скаржитися, але зізнаюся: було нелегко. Вдячний за довіру керівництва, що дало можливість реалізуватися. Я насправді дуже хотів вести цей проект і сподіваюся, що це лише початок великого шляху.

 

- Чи проходили ви кастинг на першого «Холостяка»?

- Ні. Але начитував перші серії, був голосом «за кадром».

 

- Наскільки в такому шоу взагалі потрібен ведучий?

- По-перше, ну хоч якось обнадіяти дівчат, що є ще й ведучий - ще один чоловік на майданчику. :)

 

- Але ж ви одружений. :)

- Так, я одружений. Дуже чесно одружений і щасливий у шлюбі, тому це як жарт. Ведучий виконує кілька ролей: перша - бути модератором на майданчику, тією людиною, яка завжди зберігає спокій. Друга роль - допомагати Френсісу якимись порадами. Я трошечки більше знаю ментальність українських дівчат: те, як вони можуть перевтілюватися і видозмінювати свій характер. Іноді доводиться заспокоювати красунь на майданчику, бо в нас вирують шалені емоції, пристрасті. Треба зупиняти дівчат, бо вони керуються емоціями перш за все, а не як наш Холостяк - розумом.

 

Я думаю, що в цьому житті все можливо, можна обійтися і закадровим голосом, але це, чесно, не проект ведучого. Ведучий тут споглядає.

 

- Чи відрізняється ваша роль від ролі попереднього ведучого Івана Городецького? Чим?

- Сподіваюся, що мене буде трохи більше в проекті. І що глядачі потім зуміють дати відповідь на питання, хто був ведучим другого сезону проекту «Холостяк». :)

 

- Наскільки автономно ви почуваєтеся на зйомках? Імпровізуєте, чи маєте виголошувати прописані репліки?

- Я можу імпровізувати без проблем, але загалом відштовхуюся від завдань режисерів і продюсерів. Намагаюся зберігати об'єктивність, бути спокійним, співпрацювати з головними сценаристами. Я за фахом диктор і ведучий телепрограм, тобто дещо про цю професію чув. Навіть є для мам і бабусь червоний диплом. Навіть в аспірантуру вступив, тому щось чув про слово, про дикцію, про написання текстів. У нас чудові сценарист Катя Костюкова і керівник Ксюша Бугримова, ми з ними співпрацюємо пліч-о-пліч. Вибираємо найкращі ідеї і розкручуємо їх.

 

 

Про другого «Холостяка» Френсіса Мет'ю

 

- Які у вас стосунки з героєм, Френсісом Мет'ю? Багато порад встигли йому дати?

- Сподіваюся, що стосунки в нас ідеальні. На тому етапі, на якому вони могли скластися. Наразі ми всі живемо в проекті і спілкуємося переважно в проекті. Це цілковите реаліті. Учасниць не відпускають додому, завжди камери, телеефіри. Вони не зустрічаються з Холостяком поза ефіром, майданчиком. Так само і я: через щільний напружений графік у нас обох нечасто бачуся з Френсісом. Але на майданчику завжди вітаємося, усміхаємося, радіємо. Дружні, приємні чоловічі стосунки. Сподіваюся, що після закінчення проекту це лише набиратиме обертів і ми будемо товаришувати, дружити. Я радітиму за ту прекрасну пару, про яку Україна дізнається вже наприкінці травня.

 

Щодо порад: намагаюся не радити прямо, а висловлювати свою думку. Френсіс дуже харизматичний, це людина, яка дуже швидко приймає рішення і не відступає від них. Тому якщо хочу щось порадити або висловити свою точку зору, роблю це до того, як він прийняв рішення. Така можливість є. І за форматом, і під час зйомок. Раджу в кожній серії, а от наскільки дослухається до моїх порад Френсіс - це його особисте.

 

- Чи справді він цілком відрізняється від Максима Чмерковського?

- Перше: той брюнет, цей - блондин. Друге: той танцює, цей займався каскадерською майстерністю. Але найголовніше для чоловіка - це характер. Ці двоє спільні в тому, що вони особистості і чогось досягли, а ще й у тому, що виховувалися не в Україні, хоча Макс все ж таки більше українець. В усьому іншому вони різні. Френсіс більш конкретний. Приймає однозначні рішення, на нього ніхто не може вплинути: ні родина, ні друзі, ні продюсери..

 

- А на Чмерковського впливали?

- Не думаю. Але, на мій погляд, Максу потрібно більше часу, щоб прийняти рішення. Й останнє постшоу з Анфісою Чеховою підтвердило, що він не такий відкритий, рішучий і в нього складніше з відстоюванням своєї точки зору. У Френсіса - глядачі переконаються з першої ж серії - інакший тип поведінки.

 

- Тобто він не покине студії в критичний момент?

- Сподіваюся. Я триматиму його за праву руку і кричатиму: «Залишся! Як же так?! Українські дівчата мріють про тебе». :)

 

 

Про зйомки «Холостяка-2»

 

- Як проходять зйомки з організаційно-технічного боку? Де побували? Наскільки це довготривало, важко?

- Коли я вперше потрапив на майданчик, щиро кажучи, трохи був ошелешений і приголомшений, тому що під час виробництва «Неймовірної правди про зірок», під час запису програми, працює десь 20-30 осіб. І ще штат десь 80. Над першою вечіркою «Холостяка-2» на майданчику працювали 300 осіб. Я кажу про масштабність шоу не тому, що так треба казати, щоб прорекламувати себе. Коли побачите першу вечірку, самі зрозумієте - такого в Україні ще не було. Не було за картинкою, за подачею, за масштабами.

 

Технологія виробництва шоу достатньо складна. Френсіс у нас спілкується англійською, і всі дівчата, і ведучий зокрема, слухають його через звуковий пристрій, так звані підслушки/ вуха. І от звукорежисери мають великий пульт, де близько тридцяти підслушок, і цим треба керувати. Техніка, апаратура.

 

Зараз трохи заінтригую, але всіх секретів не відкриватиму. «Холостяк-2» знімається за допомогою найостанніших технологій. Здається, так знімають кліпи, а програми ще не робили таким чином. Я думаю, ми будемо першими в Україні, хто за цією технологією покаже справжнє реаліті-шоу.

 

Щодо локацій, то ми побували в багатьох місцях: у Барселоні, Фінляндії, Шрі-Ланці, Лондоні, в містах України. На всіх рівнях працювати легко, все йде за графіком. Самовіддача людей просто шалена, я давно такого не бачив. Коли всі стоять під палючим сонцем, спини позгорали (тому що хотіли позасмагати за ці два тижні, приїхати красивими), але треба знімати епізоди. І всі працюють, стоять із камерами, у воді плавають, все літає, все горить. Це буде ще на крок, на два, на десять краще, ніж перший сезон.

 

 

 

 

- А ви й учасниці спілкуєтеся з Френсісом англійською, чи йому також перекладають?

- Он «чйут-чйут учит русский, я чйут-чйут говорю по-английски». :) Дівчата, хто вміє, спілкуються англійською, хто не знає - вчить, або просто з відкритим ротиком мовчить і закохано дивиться на Френсіса.

 

Я ходжу на курси англійської, бо трохи соромно, треба спілкуватися більш вільно, знання англійської дозволяють спілкуватися за кадром, але не в кадрі. Але в принципі це й не потрібно, бо будемо озвучувати головного героя.

 

- А хто його озвучуватиме?

- Якщо чесно, кастинги ще тривають, тому що хочемо знайти найкращий голос, який би повністю відповідав внутрішньому світові Принца. Я дуже-дуже довго працював диктором і знаю, що від голосу героя дуже багато залежить.

 

- Який момент зйомок наразі запам'ятався найбільше?

- Найбільш емоційні моменти, які складно підлаштувати. Цим «Холостяк» і відрізняється від інших проектів. Тут є сценарій, але дуже багато речей відбувається поза ним: коли учасниця може через власні переконання відмовитися від троянди, яку їй дарує головний герой; коли дівчата не отримують троянд на церемонії - просто шаленіють і захлинаються такими сльозами, що серце стає. Людину трусить, вона не може себе контролювати.

 

І я просто стоячи аплодую нашому головному героєві, який, зламавши руку на лижній трасі в Карпатах, продовжував на побаченні вчити дівчину стояти на лижах, на Шрі-Ланці - вчити учасниць плавати. Нині на форумах викладають фотокартки і пишуть, що це все підстава й піар. Ось побачимо в ефірі, що це не так: будуть лікарі, будуть травми. Але наш Холостяк увесь час усміхався. Я не думаю, що всі українські чоловіки змогли би продовжувати, а Френсіс жодного разу не запитав, чи можна перенести зйомки. Це, мабуть, найсуттєвіше моє враження.

 

- Чи траплялися якісь непередбачувані ситуації під час зйомок?

- Так і не згадаю. Все передбачено заздалегідь. Усі непередбачуваності пов'язані з Френсісом. Якщо Максим у першому «Холостяку» один раз впав із мотоцикла, то в нас у кожній серії щось цікаве відбувається, якісь «каскадерські ролі».

 

- До вас учасниці чіплялися? :)

- Та це ж, мабуть, конфіденційна інформація. :). Перше наше знайомство з дівчатами відбулося десь так: вечірка, всі чекають на іншого ведучого, і тут заходжу я, кажу: «Хелоу, дівчата», і дівчата у відповідь: «О, это ещё один наш холостяк. Здравствуйте». Тоді я знову: «Дівчатка, трошечки заспокойтеся. Ось троянда. Ось Френсіс - Холостяк, а я ведучий». Такі приємні моменти трапляються.

 

- Як вважаєте, чи дівчина може поводитися природно під прицілом камер?

- Так. Дівчата, які беруть участь у «Холостяку», пройшли шалений відбір. Дібрали найкращих, за різними типажами, щоби кожна глядачка могла впізнати себе в тій чи тій дівчині і, звісно, щоб був вибір для Френсіса.

 

І обирали не найпрофесійніших з точки зору акторства, а найприродніших, які вміють абстрагуватися і жити життям на проекті.

 

Весь кайф цього шоу в тому, що всі одразу забувають, що є камери, бо між дівчатами починається конкуренція, боротьба за головний приз, за серце Принца, за те, щоб якось вирізнитися. До камер дівчата звикають дуже швидко. Якщо придумати собі образ і весь час грати в нього, то дуже складно впродовж шоу його втримати. З дівчатами я спілкуюся тільки на майданчику, я більше товаришую з Френсісом, адже я в його команді. А учасниці поводяться перед камерами настільки природно, наскільки дозволяє їхня тактика. Дехто грає, але Френсісу такі не подобаються.

 

- Чи не здається вам, що після того як у першому сезоні Максим Чмерковський так ні з ким і не одружився, шоу може втратити рейтинги, адже підривається довіра?

- Не здається, тому що я маю дещо більше інформації, ніж глядачі, які ще не бачили навіть першої серії. І знову заінтригую: фінал і постшоу другого «Холостяка» буде трошечки іншим, ніж першого. Тому що це - Френсіс Олександр Метью Романов, а там був Максим Чмерковський.

 

 

З фінансиста в диктори

 

- Після школи ви вступили до філіалу Києво-Могилянської академії на фінансиста, чому саме такий фах обрали?

- Тому що я з простої родини, в моїх батьків немає навіть вищої освіти, і тому для них основне завдання було, щоб діти мали її. У школі я виявляв себе як творча, соціально активна людина, брав участь у кавеенах, відвідував театральну студію, і вже тоді закохався в ілюзію телебачення.

 

- Чому в «ілюзію»?

- А тому, що глядачі сприймають телебачення по-своєму. Тепер уже, може, й таким, як є насправді, але переважна більшість глядачів судять ТБ лише за картинкою, думають, що й за лаштунками продовжуються червоні доріжки, ведучі постійно перебувають у світлі софітів, літають і не ходять по магазинах. Але ми такі ж живі люди. Це про ілюзію.

 

- Як потрапили на «1+1», стали бренд-голосом?

- Навчаючись в інституті, ходив на всі-всі кастинги. У 2006 році пощастило спочатку пройти кастинг і стати бренд-войсом на телеканалі «Інтер». Паралельно вів невеличку рубрику «Під ключ» на «1+1». І був голосом «Танців із зірками», там де: «На паркет, під паркет...». Ось там і відбулася моя зустріч із Надією Мейхер, про яку я мріяв із самої юності. :) І так склалася доля, що через чотири роки ми зустрілися в кадрі як співведучі.

 

Потім на «Інтер» прийшло нове керівництво, мені запропонували вести програму. Але були певні умови... І я перейшов на «1+1», де й прийняв пропозицію стати бренд-голосом. Одночасно я працював на багатьох телеканалах: озвучував три проекти для ICTV, два - для Нового, чотири - для СТБ, а ще до «Інтера» вів програмку на Першому національному «У нас все вийде». Голосом багато працював, озвучував усі найкращі церемонії.

 

 

 

- Ви були бренд-голосом багатьох каналів, чи не вважаєте, що «бренд» має належати якомусь одному каналу?

- Упевнений. Тому одночасно я не був бренд-войсом кількох каналів. Тому що я чесна людина. Паралельно я був бренд-голосом лише на радіо. Наразі мій голос звучить винятково на каналі СТБ, я вже навіть не працюю на «Нашому радіо».

 

- Чого не вистачало в ролі диктора? Як проходив шлях від диктора до ведучого?

- Одразу прорватися в роль ведучого на ТБ достатньо складно. Доводиться спершу вести невеличкі рубрики, але я завжди ходив на всі кастинги, пробувався на новини, скрізь казали: «Можливо, це не ваше». Ходив на радіо. Але все якось не вдавалося. Тому було два шляхи: або поставити хрест на телебаченні, або робити те, що вдається. Вдавалося працювати голосом, і це дуже цікаво. Це класна професія. Я її люблю. І весь час, займаючись дикторством, я мріяв стати ведучим. Це було надзавдання - довести собі й батькам, що я можу.

 

 

Про зірок і Надію Мейхер

 

- У «Неймовірній правді про зірок» ви маєте співведучу - Надію Мейхер. Швидко притерлися? Не важко ділити славу з іншою людиною, яка є зіркою? Чи стежите за успіхами Надії, до прикладу, в шоу «Зірки в опері»?

- Із Надею пощастило: вона давно в шоу-бізнесі, професіонал, із нею легко працювати. Я намагаюся стежити за програмами, в яких беруть участь колеги й друзі. Тому дивлюся, і Надінька там дуже гідно виступає. Талановита людина талановита в усьому.

 

І буду неправий, якщо не згадаю Аню Свірідову, з якою також прекрасно спрацювалися.

 

Щодо того, вести в парі чи окремо... Я намагаюся бути універсальним ведучим. Нині, щоправда, трохи відійшов від новин, офіційних програм, більше в розважальному форматі. Але пробую вміти все, і якщо завтра раптом доведеться сісти вести «Вікна-новини», я зроблю все, щоби «вписатися».

 

- Вам особисто цікаві люди, про яких ви розповідаєте в «Неймовірній правді про зірок»?

- Ну, всі мені не можуть бути цікаві. Але намагаюся об'єктивно подавати інформацію. Аплодую тим людям, про яких говорять: «значить, вони чогось варті». Якщо ми про Кіркорова в кожній програмі говоримо, то не тому, що наші керівники закохані в його чарівні очі або, до прикладу, в зачіску Миколи Баскова, а тому що ці люди щось роблять і вони цікаві глядачам.

 

- Чи намагаються друзі вивідати якість таємниці про зірок?

- Постійно. Але контракти не дозволяють. Тепер усі запитують, кого ж обрав Холостяк. :)

 

 

Плани

 

- Чи будете задіяні в якихось нових проектах? Чи надходять пропозиції з інших каналів?

- Сподіваюся, це лише початок. Я вдячний керівництву СТБ за можливість розвиватися. І приємно, що наш канал диктує моду. А інші канали програмну сітку вибудовують залежно від того, що спланував СТБ. Нас наслідують - і це показник.

 

- Братимете участь у третьому «Х-факторі»? В одному з інтерв'ю ви обіцяли підготуватися.

- Я таке казав? Якщо казав, звісно, братиму. Можливо, як співведучий Оксани Марченко. Залежно як піде «Холостяк». А можливо, в журі сяду. :) Жартую.

 

- Тобто насправді планів брати участь в «Х-факторі» чи, наприклад, у «Танцях із зірками» немає?

- Я 7 років займався народними танцями, десь років 5 займаюся співами в душі, непогано співаю, тому є всі шанси... Маю, мабуть, непоганий голос, але музикою не займався. Думаю, там є професійніші люди. Але готовий до експериментів.

 

- Яка ваша програма-максимум?

- Є до чого прагнути. Хочеться вести авторські програми, в майбутньому, може, якісь більш серйозні, політичні речі...

 

- А вже є якісь ідеї з приводу авторських програм?

- Ідей багато, хочу їх скомпонувати і поділитися з керівництвом СТБ, допомогти каналові стати ще кращим. :) Хочеться бути затребуваним. Але кажу «затребуваним», а не популярним чи впізнаваним. Я від цього не відмовляюся, але ставлюся достатньо просто. Хочеться ще бути продюсером. Поживемо - побачимо.

 

 

- Ви казали, що часто зустрічаєтеся зі студентами, а ведучих готуєте?

- Готував ведучих. Проводжу майстер-класи в університетах. Завжди з радістю ділюся досвідом. Коли студенти просять взяти участь у їхніх проектах, не відмовляюся, бо свого часу в моїх дипломних знімався Юра Горбунов. Я просив, і він із цілком чистою душею й совістю допомагав.

 

 

Особисте

 

- Колись, описуючи ідеальну жінку, ви вказали майже несумісні якості. Легко миритеся з людськими недоліками?

- Цілком легко. Сприймаю людей такими, як є. Намагаюся бачити їхню харизму. Люди не мають поводитися так, щоби подобатися мені чи комусь іншому. Треба бути собою і бути самодостатнім, тоді вас полюблять із усіма недоліками. Всі люди мають плюси і мінуси, це природно. Бачу, ви хочете спитати про мої мінуси... Я не відповідаю моді. Я не вживаю алкоголю, не курю.

 

- Може, ви тварин не любите? :)

- Люблю батьків, люблю дружину. До тварин ставлюся нормально.

 

- Якою має бути жінка, щоб надихнути чоловіка змінити звичний спосіб життя, закинути своє холостяцтво?

- Передусім, це має бути ЙОГО людина. Вона має бути різною, але самою собою. Справжнім чоловікам подобаються самодостатні жінки, які можуть бути й слабкими, й сильними, адже часто холостяки потребують підтримки, віри в них. Але моя позиція як чоловіка і ведучого «Холостяка»: чоловік має бути головним у сім'ї.

 

- Якщо абстрагуватися, чи хотіли б ви в певний період життя побувати на місці героя «Холостяка»?

- Думаю, кожен чоловік би хотів. Коли 25 пар жіночих очей дивиться на чоловіка, це, мабуть, тішить його. Але тільки до тієї миті, коли доводиться приймати справжні чоловічі рішення, і так чи так когось ображати й казати, що для вас шоу закінчилося. Для мене це було би складно, але прийняттю рішень я вчуся у Френсіса.

 

- Наостанок запитання, яка хвилює, певно, всіх українок: холостяк Френсіс буде щасливим в Україні?

- Я думаю, він уже щасливий. У першій програмі ви побачите очі іноземця, який бачить перед собою 25 українських красунь, повірте, це найщасливіші очі в світі. В них читається задоволення, розгубленість і запитання: «Невже це все для мене?»

 

Фото Павла Довганя

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY