detector.media
23.06.2011 13:42
Канал «24» висловив претензії до логотипу «Інфо-24» Княжицького (ДОПОВНЕНО)
«Не варто на ринку мати два канали, схожі за назвами настільки, що їх можна переплутати»

Генеральний директор телеканалу «24» (ЗАТ ТРК «Люкс») Роман Андрейко просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення врахувати висновки атестованого судового експерта про застереження щодо використання цифросполучення «24» в назві та логотипі нового телеканалу «Інфо-24» Миколи Княжицького. Про це повідомляє прес-служба Нацради з посиланням на відповідний лист пана Андрейка до регуляторного органу.

 

Як зазначає пан Андрейко, «висновки базуються на аналізі знаку "Інфо24", використання якого могло би ввести в оману споживачів послуг (глядачів) в Україні, оскільки цей знак та знак "24 новини", який зареєстрований нашою компанією та використовується під час здійснення телевізійного мовлення, є схожими за ступенем змішування настільки, що їх можна сплутати».

 

Крім цього, в листі наголошується на тому, що «використання цифросполучення "24" в поєднанні із словами, що за семантичним змістом тотожні значенням "інформація" або "новини", аналогічно може вводити в оману споживачів послуг (глядачів)».

 

Висновки судового експерта Пейкрішвілі М. Ш. щодо схожості знаків для товарів і послуг «Інфо24» та «Инфо24» зі знаком «24 новини» та можливості уведення в оману споживачів щодо особи, яка надає послуги мають бути враховані регуляторним органом, зазначає прес-служба Нацради.

 

«Детектор медіа» Роман Андрейко розповів, що це вже не перший випадок, коли до Нацради подаються документи з проханням видати ліцензію на телевізійне мовлення для каналу, подібного за форматом і назвою, що змушує його писати листи до регулятора: «Один з попередніх випадків - це телеканал, який зараз називається News One. Вони хотіли називатися "Новини 24" (ТОВ «Новини 24 години» має ліцензію на мовлення з логотипом News One. - ТК). Був скандал, я підготував юридичний висновок, зробив судову експертизу. Хоча й без судової експертизи зрозуміло, що "24 новини", "Новини 24", "Інфо24" - схожі, і для людей це буде канал "24"».

 

Водночас співзасновник «Інфо-24» Микола Княжицький наголошує, що він як фізична особа володіє патентом на назву «Інфо-24», яка зареєстрована на нього ще з часів «Газети 24». «У мене є свідоцтво про державну реєстрацію, отримане багато років тому, яке важливіше за висновки будь-якого експерта», - сказав він ТК.

 

 

 

«До того ж, ми з Андрейком мали розмову, і він сказав, що жодних претензій до нас не має. Ми йому сказали, що логотип потім би змінили. Більш того, на засіданні Нацради жодного слова ні про які листи не йшлося, ішлося про те, що ми ставимо незручні запитання», - додав пан Княжицький.

 

Роман Андрейко каже, що не має претензій до пана Княжицького і розвитку його мовлення, але має претензії щодо появи телеканалу з подібним до ступеня змішування логотипом. І про це він повідомив Миколу Княжицького перед тим, як звертатися до Нацради.

 

«Є поняття свідоцтва на знак для товарів і послуг, а є ще поняття використання логотипу при мовленні. Це юридична колізія, але не варто на ринку мати два канали, схожі за назвами настільки, що їх можна переплутати. Я вже п'ять років в ефірі і вклав у цей бренд мільйони, і миритися з тим, що хтось хоче скористатися з цього, я не хочу», - наголосив пан Андрейко.

 

Микола Княжицький, посилаючись на статтю 6 закону про охорону прав на знаки для товарів і послуг та роз'яснення Держпатенту зазначив, що саме по собі цифросполучення «24» не має розрізняльної здатності і не можуть вважатися розрізняльним знаком, саме тому є багато зареєстрованих знаків, які містять у собі «24».

 

Також пан Княжицький додав, що відповідно до статті 21 згаданого ним закону повноваження вирішувати спори між правовласниками мають суд та інші встановлені законом органи, але не Національна рада. «Якби Андрейко написав цей лист до нас, ми б із ним це питання узгодили», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY