detector.media
20.05.2011 17:30
«FM Галичина» в червні розпочне мовлення в Тернополі та Луцьку й оновить програмне наповнення
Радіомережа планує за рік збільшити рекламні надходження втричі

На початку червня радіо «FM Галичина» стартує в Тернополі, згодом - у Луцьку, де радіокомпанія виграла частоти на конкурсі в березні. Про це повідомив директор радіомережі Роман Заяць в інтерв'ю «Вголос». Також, за його словами, одночасно із цим мережа оновлює програмне наповнення та ефірне оформлення.

 

«У першу чергу ми міняємо музичне наповнення радіостанції, швидше впорядковуємо його. Чітко підбираємо музику до вимог та смаків нашої цільової групи. Зараз музичний контент тестується у фокус-групах. Друге - ми змінюємо оформлення радіо, так звані джингли, позивні, новинні підклади -  те, що називається одягом радіостанції», - розповів він.

 

Новий «одяг» озвучили вокаліст «Мертвого півня» Михайло Барбара і музикознавець Софія Іванова.

 

Як уточнив «Детектор медіа» Роман Заяць, позивний у радіостанції залишиться «FM Галичина», зміниться лише слоган - «Файне радіо!».

 

Що стосується музичного наповнення, то збільшиться кількість української фолк-етно-ска музики. «Ми формат кардинально не змінюємо, ми його ретушуємо. Слухач відчує, що стане більше української музики так званого фолк-етно-ска напрямку», - сказав ТК пан Заяць. За його словами, музичний формат радіостанції дотепер не був чітко стилізованим.

 

Протягом наступних місяців радіомережа оновить програмний продукт. Плануються до запуску кулінарна програма під робочою назвою «Галицькі пляцки», позановинні репортажі. «У суботу в ефірі звучатиме класичний репортаж "Герої Галичини" з життєвими історіями та оригінальними записами з усіх куточків Галичини. В перспективі - ряд гумористичних передач», - зазначив в інтерв'ю «Вголосу» пан Заяць.

 

Зменшувати кількість інформаційних випусків «FM Галичина» не планує. Навпаки - вже запроваджені суботні випуски й так звані позапланові новини в момент, коли виникає потреба.

 

За словами пана Заяця, цільовою аудиторією «FM Галичина» є люди віком від 30 до 50 років, мешканці Галичини. «Оскільки радіо носить чітко виражений регіональний характер і за територією мовлення, і за назвою, то наша головна мета, як творча, так і комерційна - здобути високий рейтинг популярності у Західній Україні», - сказав він.

 

Конкретизувати «Детектор медіа», на яке місце в рейтингу львівських радіостанцій планує вийти «FM Галичина», Роман Заяць не береться, оскільки «ми не маємо достовірних досліджень, де ми зараз знаходимося і від чого ми зможемо відштовхуватися».

 

Водночас керівник «FM Галичина» повідомив ТК, що протягом року радіомережа планує збільшити надходження від реклами втричі.

 

Як повідомляла ТК, у квітні «FM Галичина» очолив Роман Заяць.

 

«FM Галичина» розпочало мовлення в ефірі наприкінці 2010 року. Радіо сьогодні виходить на 11 частотах у Львові та всіх районах Львівської області, а також у Шацьку на Волині. У березні ТРК «Галичина» виграла конкурс на частоти у Тернополі та Луцьку.

 

За даними державного реєстру телерадіоорганізацій, власником ТОВ «ТРК "Галичина"» є львівське ТОВ «Енергія консалтинг», яке пов'язують зі львівськими бізнесменами Ярославом і Богданом Дубневичами. Цій компанії також належить «Львівська газета».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY