detector.media
21.04.2011 11:03
Законопроект про квоти доопрацює робоча група, де більшість – представники радіогалузі
З 14 членів робочої групи восьмеро є представниками радіогалузі і лише двоє – від музичної індустрії

Комітет з питань свободи слова та інформації створив робочу групу з доопрацювання законопроекту № 6342 про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення в Україні» щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції. Як відомо, цей проект пропонує вилучити із закону квоти для національного музичного продукту, а саме норму про те, що в загальному обсязі мовлення не менше 50% мають становити музичні твори українських авторів чи виконавців.

 

Члени комітету на засіданні 20 квітня затвердили список кандидатур. З 14 членів робочої групи восьмеро є представниками радіогалузі і лише двоє - від музичної індустрії. Також у групі троє незалежних експертів та один представником державного органу. На попередньому засіданні головою робочої групи обрали народного депутата Олену Бондаренко (автора законопроекту про квоти).

 

Склад робочої групи

Роман Андрейко - генеральний директор ТРК «Люкс» (радіомережа «Люкс-ФМ»);

Ольга Большакова - голова правління ГО «Східноєвропейський інститут проблем медіа», керівник Центру законодавчих ініціатив Незалежної асоціації телерадіомовників, що об'єднує найбільші радіохолдинги та регіональні і місцеві телерадіокомпанії;

Ірина Городецька - керівник юридичного відділу ТРК «Медіамаркет» (радіомережа «Хіт-ФМ», входить до холдингу ТАВР);

Олександр Зирін - український незалежний телевізійний оглядач;

Павло Калениченко - директор об'єднання підприємств «Український музичний альянс», що здійснює колективне управління правами музичних лейблів та українських виконавців;

Ганна Красноступ - начальник відділу законопроектної роботи юридичного управління Держкомтелерадіо;

Сергій Кузін - директор ТРК «Русское радио - Україна» (радіомережа «Русское радио», входить до холдингу ТАВР);

Юрій Лобурець - заступник голови правління радіогрупи Українського медіахолдингу (найбільший радіохолдинг України);

Катерина М'ясникова - виконавчий директор Незалежної асоціації телерадіомовників, що об'єднує найбільші радіохолдинги та регіональні і місцеві телерадіокомпанії;

Дмитро Прикордонний - директор Коаліції виконавців і продюсерів України;

Валентин Резниченко - голова правління радіогрупи Українського медіа холдингу (найбільший радіохолдинг України);

Ігор Розкладай - юрист Інституту медіа права;

Ігор Чернишов - директор компанії ТАВР (другий за розмірами радіохолдинг України);

Тарас Шевченко - директор Інституту медіа права.

 

Як писала ТК, ідею створення такої робочої групи висловили член комітету Олена Бондаренко і українські співаки.

 

6 квітня на засіданні профільного парламентського комітету вирішили створити робочу групу із членів комітету, юристів і фахівців галузі. Керівником групи обрано Олену Бондаренко.

 

Нагадаємо, законопроект про квоти прийнятий у першому читанні, його автором є народний депутат Олена Бондаренко. Він викликав великі дискусії у суспільстві.

 

Зокрема, українські громадські організації закликали Верховну Раду не ухвалювати закону про скасування квот на національний музичний продукт до проведення ґрунтовного громадського обговорення. Відповідне відкрите звернення до голови Верховної Ради Володимира Литвина і голови Комітету з питань свободи слова та інформації Андрія Шевченка зробили учасники громадської кампанії «Новий громадянин», зокрема Інститут медіа права, «Демократичні ініціативи», «Остання барикада», фундація «Суспільність», ГО «Центр UA» - загалом 26 організацій.

 

На думку експертів, ухвалення закону у другому читанні без істотних адекватних змін «призведе до втрати усіма гілками влади в Україні контролю не лише за низкою галузей індустрії культури, ростом у державі безробіття серед працівників культури, але й за станом інформаційно-культурного простору».

 

В іншому законопроекті - № 8095 - народні депутати Віктор Уколов, Олена Бондаренко, Юрій Стець, Андрій Шевченко та Олександр Абдуллін запропонували звільнити від оподаткування і збору за користування радіочастотним ресурсом радіокомпанії, які мовлять державною мовою.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY